Ημικρανία θεραπεία: Η FDA Εγκρίνει το Nerivio ως προληπτική θεραπεία ημικρανίας


Ο FDA δίνει το πράσινο φως για το Nerivio της Theranica, συσκευή απομακρυσμένης ηλεκτρικής νευροδιαμόρφωσης για την πρόληψη των ημικρανιών. Ο FDA έχει εγκρίνει το Nerivio ως οξεία και προληπτική θεραπεία διπλής χρήσης για τις ημικρανίες σε άτομα 12 ετών και άνω. Η θεραπεία είναι χωρίς φάρμακα, αυτοχορηγούμενη και ελέγχεται με smartphone. Το Nerivio τυλίγεται γύρω από τον βραχίονα και χρησιμοποιεί μη επώδυνη απομακρυσμένη ηλεκτρική διαμόρφωση (REN) για να ενεργοποιήσει τα περιφερικά νεύρα. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή προκαλεί τον εσωτερικό μηχανισμό διαχείρισης του πόνου που ονομάζεται ρυθμισμένη διαμόρφωση πόνου (CPM) σε απομακρυσμένες περιοχές του σώματος. Μια τέτοια συνεδρία θεραπείας διαρκεί 45 λεπτά.

Το Nerivio συνιστάται να χρησιμοποιείται κάθε δεύτερη μέρα για πρόληψη ή κατά την έναρξη μιας κρίσης ημικρανίας για οξεία θεραπεία. Η έγκριση του FDA βασίζεται σε μια ελεγχόμενη κλινική δοκιμή, όπου το REN μείωσε τον αριθμό των ημερών ημικρανίας κατά 4,0 ημέρες το μήνα, σε σύγκριση με μείωση μόνο 1,3 ημερών στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Μεταξύ των συμμετεχόντων με επεισοδιακή ημικρανία, πονοκέφαλοι που εμφανίζονται λιγότερο από 15 ημέρες το μήνα, το REN μείωσε τις ημικρανίες κατά 2 με 3 ημέρες το μήνα. Η θεραπεία μείωσε επίσης τη χρόνια ημικρανία κατά 3 ημέρες το μήνα. Αυτός ο τύπος ημικρανίας χαρακτηρίζεται ως πονοκέφαλος τουλάχιστον 15 ημέρες το μήνα, με τα χαρακτηριστικά της ημικρανίας τουλάχιστον 8 ημέρες το μήνα. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Headache, περιελάμβανε 248 συμμετέχοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους (85,9%) ήταν γυναίκες. Οι συγγραφείς της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το REN προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση στις φαρμακολογικές θεραπείες για την πρόληψη της ημικρανίας.

«Τα δεδομένα της δοκιμής δείχνουν ότι το Nerivio μπορεί πλέον να καλύψει όλο το φάσμα της θεραπείας και να παρέχει πρόσβαση στην πρόληψη και ανακούφιση από την ημικρανία, ειδικά για τον εφηβικό πληθυσμό, ο οποίος έχει μεγάλη προτίμηση για κλινικά αποτελεσματικές λύσεις θεραπείας χωρίς φάρμακα», λέει ο Andrew Blumenfeld, MD. Διευθυντής του Κέντρου Κεφαλαλγίας του Λος Άντζελες και συν-συγγραφέας της εργασίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ