Κρυοθεραπεία βάρος: Λειτουργεί η κρυοθεραπεία στην απώλεια βάρους;


Η κρυοθεραπεία, ή η «ψυχροθεραπεία», έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό από αθλητές και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για την ανακούφιση από τον πόνο, τη διαχείριση της φλεγμονής και πολλά άλλα. Πιο πρόσφατα, οι υποστηρικτές της κρυοθεραπείας άρχισαν επίσης να χρησιμοποιούν μεγάλους θαλάμους κρυοθεραπείας για «κρυοθεραπεία όλου του σώματος», η οποία έχει υποστηριχθεί ότι έχει ένα τεράστιο φάσμα πιθανών οφελών, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους. Ωστόσο, τα επιστημονικά στοιχεία εδώ εξακολουθούν να είναι αρκετά ασαφή ως προς το πόσο καλά λειτουργεί πραγματικά. Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την κρυοθεραπεία και την απώλεια βάρους.

Πώς λειτουργεί η κρυοθεραπεία;
Η κρυοθεραπεία, που κυριολεκτικά μεταφράζεται σε «ψυχροθεραπεία», είναι μια θεραπεία κατά την οποία εκτίθεστε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για σύντομο χρονικό διάστημα. Η έκθεση του σώματός σας σε κρύες, μερικές φορές κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες, πιστεύεται ότι έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, ειδικά όταν πρόκειται για πόνο και φλεγμονή. Η εφαρμογή εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών μειώνει τη ροή του αίματος στην στοχευμένη περιοχή . Αυτό μπορεί στη συνέχεια να ελαχιστοποιήσει το πρήξιμο και την επακόλουθη φλεγμονή στην περιοχή λόγω της έλλειψης λευκών αιμοσφαιρίων που φτάνουν στο στοχευμένο σημείο και είναι υπεύθυνα για τη φυσική φλεγμονώδη απόκριση του σώματός σας. Επιπλέον, η κρυοθεραπεία μπορεί επίσης να λειτουργήσει για να ελαχιστοποιήσει προσωρινά τον πόνο στην πληγείσα περιοχή.

Τύποι κρυοθεραπείας

Δεδομένου ότι η έκθεση σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της κρυοθεραπείας μπορεί να έχει ποικίλα οφέλη, ιστορικά είχε πολλές εφαρμογές τόσο για αθλητές όσο και για ειδικούς γιατρούς. Υπάρχουν επίσης πολλά είδη κρυοθεραπείας που χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς.

Στοχευμένη κρυοθεραπεία

Οι παγοκύστες και οι τοπικές θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν ως τοπικό αναισθητικό για τον μουδιασμένο πόνο και τη μείωση του οιδήματος μετά από μικροτραυματισμούς, όπως διαστρέμματα, καθώς και πόνο από χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Θεραπεία ιστού

Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυοθεραπεία για τη θεραπεία κατεστραμμένων, άρρωστων ή μη φυσιολογικών ιστών, καθώς το κρύο μπορεί να σκοτώσει αποτελεσματικά αυτά τα κύτταρα. Κρυοθεραπεία όλου του σώματος. Οι αθλητές χρησιμοποιούν κρυοθεραπεία ολόκληρου του σώματος, όπως παγόλουτρα ή θαλάμους κρυοθεραπείας, μετά από μια μεγάλη προπόνηση για να μειώσουν τον πόνο, τη φλεγμονή και τη βλάβη των ιστών , καθώς και για να ενισχύσουν την ανάρρωσή τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ