Στέφανος Ξενάκης: Αυτός είναι ο συγγραφέας που συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο


Ο Στέφανος Ξενάκης έχει γράψει την πολύ μεγάλη επιτυχία του «Το Δώρο», το οποίο έχει ξεπεράσει τις 200 χιλιάδες πωλήσεις – Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ για χρέη στο Δημόσιο

Στη σύλληψη γνωστού συγγραφέα για χρέη στο Δημόσιο προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Δευτέρας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόκειται για τον Στέφανο Ξενάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράψει το επιτυχημένο βιβλίο «Το Δώρο». Σε βάρος του εκρεμμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ποιο είναι ο Στέφανος Ξενάκης

O Στέφανος Ξενάκης ζει στην Αθήνα, είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, «Το Δώρο», κυκλοφόρησε το 2018 και αφού έγινε #1 Bestseller στην Ελλάδα μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες.

Είναι πατέρας δύο κοριτσιών 11 και 13 χρονών, της Αύρας και της Αίνειας.

Παράλληλα δίνει ομιλίες με τίτλο «10 πράγματα που δεν μας έμαθαν». Παράλληλα, ενώ εργάζεται εντατικά για το μάθημα «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών και αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη κιόλας δημοτικού.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ