Σβίγκου στον Realfm 97,8: Η απάντηση για την απουσία του κ. Σπίρτζη – «Δεν έχει εμπλοκή στην τραγωδία των Τεμπών»


Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Παππάς, ο κ. Σπίρτζης είναι από τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα κεντρικά στελέχη έχουν βγει και θα βγουν τις επόμενες ημέρες στα ΜΜΕ και το ίδιο θα κάνει και ο κ. Σπίρτζης. Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα από την πλευρά της κυβέρνησης, θέτει το ζήτημα του κ. Σπίρτζη ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή στα της τωρινής τραγωδίας, αλλά ήταν και ο υπουργός που επί θητείας του ολοκληρώθηκε το πιο σημαντικό κομμάτι του έργου και παρέδωσε ένα έργο υπό εκτέλεση που έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020» απάντησε σχετικά με την κριτική για την απουσία του Χρήστου Σπίρτζη.

«Πρέπει να γίνει η έρευνα που διέταξε ο κ. Ντογιάκος. Ζητήσαμε η ίδια επιμέλεια του κ. Ντογιάκου να συνεχιστεί και να διαταχθούν έρευνες και για 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα που είχαμε από το 2020 έως το 2023. Δεν βλέπω κάποια ενόχληση προς αυτό…» πρόσθεσε.

«Η έρευνα πρέπει να επεκταθεί, όταν είχαμε τόσους εκτροχιασμούς και ατυχήματα την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ, προφανώς κάτι δεν πήγαινε καλά» σχολίασε η κ. Σβίγκου.

«Κανένα πολιτικό όφελος δεν μπορεί να έχει κανείς από μια τραγωδία. Χρειάζονται απαντήσεις» επανέλαβε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύεται με τα πολιτικά ή μικροπολιτικά οφέλη, πορευόμαστε με βάση το πολιτικό μας πρόγραμμα που θέλει δικαιοσύνη, την ασφάλεια όλων και στήριξη των δημόσιων υποδομών» διευκρίνισε.

«Μπορεί η τηλεδιοίκηση να μην είχε ολοκληρωθεί στο 100%, αλλά το 2018 είχε ολοκληρωθεί το πιο δύσκολο έργο που ήταν η κατασκευή της διπλής γραμμής. Το συγκεκριμένο δυστύχημα έγινε σε διπλή γραμμή, που ήταν αδιανόητο να είχε συμβεί. Είχε ολοκληρωθεί το 70%» είπε η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ