Εργασία: Tips για ένα ευχάριστο lunch break στο γραφείο


Γνωρίζατε ότι το μεσημεριανό γεύμα είναι εξίσου σημαντικό με το πρωινό; Με άλλα λόγια, μην παραλείπετε το μεσημεριανό γεύμα: το χρειάζεστε κάθε μέρα! Ένα θρεπτικό γεύμα θα σας δώσει την ενέργεια να περάσετε ένα απόγευμα δουλειάς χωρίς να θέλετε σνακ από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε ένα υγιεινό γεύμα στη δουλειά είναι να ετοιμάσετε το δικό σας. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι πιο συχνά είναι πιθανό να τρώνε μικρότερες μερίδες και να καταναλώνουν λιγότερα kilojoules και λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι. Και με τη σειρά του, αυτό είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε ένα υγιές βάρος.

10 συμβουλές για μεσημεριανό γεύμα

  • Στόχος ένα υγιεινό γεύμα, όχι ένα τέλειο γεύμα. Δεν χρειάζεται να τηρείτε όλες τις διατροφικές συστάσεις, απλώς συμβάλετε στην καθημερινή σας πρόσληψη καλού φαγητού.
  • Μαγειρέψτε πάρα πολύ το Σαββατοκύριακο και το βράδυ, ώστε να μπορείτε να πάρετε τα περισσεύματα. Μετατρέψτε ένα κυριακάτικο ψητό αρνί σε κομματάκια αρνιού με λίγη σαλάτα για τη Δευτέρα.
  • Αγοράστε μερικά χρήσιμα δοχεία. Πολλά γεύματα μουσκεύουν όσο περιμένεις το μεσημεριανό γεύμα, οπότε μην ανακατεύεις τα στοιχεία του γεύματος μέχρι να είσαι έτοιμος να φας. Με τα κατάλληλα δοχεία, μπορείτε να διατηρήσετε τα πάντα ξεχωριστά και φρέσκα.
  • Φτιάξτε ένα ντουλάπι εργασίας. Με τους συναδέλφους σας, συνεισφέρετε ένα αντικείμενο που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για το μεσημεριανό τους γεύμα. Αλάτι και πιπέρι, ντομάτα/τσίλι/σάλτσα σόγιας, ελαιόλαδο, λεμόνια, μέλι, ξύλο κοπής, ένα κοφτερό μαχαίρι – δημιουργήστε ένα σύστημα για να μοιραστείτε τα ψώνια και τα έξοδα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποια έμπνευση. Βρείτε έναν σεφ του οποίου οι συνταγές σας αρέσουν και, στη συνέχεια, ελέγχετε τακτικά τις διαδικτυακές του ιδέες για να συμπληρώνετε το μεσημεριανό σας μενού.
  • Φάτε το φαγητό που αγαπάτε. Μην έχετε σούπα για μεσημεριανό, αν δεν τη βρίσκετε αρκετά χορταστική. Και μην τρώτε ζεστά υπολείμματα αν σας προκαλούν υπνηλία. Επιλέξτε μεσημεριανά γεύματα που θα βρείτε νόστιμα και κατάλληλα για το μέσο της ημέρας.
  • Χρησιμοποιήστε μαχαιροπίρουνα, μια χαρτοπετσέτα και ένα ωραίο πιάτο. Εάν αφιερώσετε χρόνο για να σερβίρετε το μεσημεριανό σας σωστά (αντί να τρώτε από ένα πλαστικό κουτί μεσημεριανού γεύματος ή χάρτινη σακούλα), πιθανότατα θα αφιερώσετε χρόνο για να το απολαύσετε και να το χωνέψετε.
  • Ολοκληρώστε με μια απόλαυση. Κάτι κρύο και γλυκό είναι μια μεγάλη ώθηση ενέργειας πριν επιστρέψετε στη δουλειά. Σκεφτείτε τα φρούτα που είναι της εποχής (κεράσια, πορτοκάλια, καρπούζι, σταφύλια, σμέουρα, ακτινίδια).

  • Προγραμματίστε το εβδομαδιαίο μενού σας εκ των προτέρων και βάλτε τα υλικά στο ψυγείο και το ντουλάπι σας. Θέλετε να ξυπνάτε κάθε πρωί και να ετοιμάζετε το μεσημεριανό σας γεύμα χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείτε.
  • Επιλέξτε ένα μεσημεριανό γεύμα που σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε. Εάν έχετε μια πολύ σωματική δουλειά, θα χρειαστείτε περισσότερα kilojoules το μεσημέρι από κάποιον που κάνει καθιστική δουλειά. Και αν είστε νεότερος ή σωματικά δραστήριος άνθρωπος, θα χρειαστείτε ένα πιο βαρύ γεύμα από ένα μεγαλύτερο άτομο. Οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται επιπλέον ενέργεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ