ΣΥΡΙΖΑ: Αντίδραση για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη – Τι ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης


Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχετικά με την τοποθέτηση  στην Βουλή του πρώην Υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την ασφάλεια των τρένων.

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για “ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας”», τονίζει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως “αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”», σημειώνει και καταλήγει: «Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Μιλώντας στον Blue Sky το βράδυ της Τρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν ήταν δυνατόν για τον υπουργό να ξέρει τι κάνει ακριβώς ο σταθμάρχης Λάρισας, και ότι ο Κώστας Καραμανλής καλά έκανε και πήρε την πολιτική ευθύνη.

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέχεια ανέφερε για τον σταθμάρχη της Λάρισας «έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση», εκφράζοντας την απορία του πως τον άφησαν μόνο του το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη συνέχεια της τοποθέτησής του υποστήριξε «είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ναι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε την φράση του, λέγοντας ότι «είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 12ο λεπτό και μετά:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ