Βίντεο με τη «βροχή» από σφαίρες που ρίχνουν 5 αστυνομικοί σε 25χρονο στις ΗΠΑ


Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία στη Γιούτα των ΗΠΑ, στο οποίο καταγράφεται η βροχή από σφαίρες που σκότωσε έναν 25χρονο στη διάρκεια ελέγχου την περασμένη εβδομάδα. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον Άλαν Τσέις την 1η Μαρτίου όταν ένας από αυτούς διαπίστωσε ότι οι πινακίδες ήταν παράνομες στην μπλε BMW, σύμφωνα με τις Αρχές.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε πως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν το αιματηρό περιστατικό όταν είδαν τον Άλαν να προσεγγίζει κάτι, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη εκείνα τα δευτερόλεπτα διότι από τις εικόνες που καταγράφηκαν δεν γίνεται σαφές.

Το βίντεο – μια συλλογή από εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες που είχαν πάνω τους πέντε αστυνομικοί – δείχνει την αστυνομία να ακολουθεί το αυτοκίνητό του σε ένα πάρκινγκ. Ο ένας αστυνομικός τον προσεγγίζει και του κάνει νόημα στο παράθυρο. Το θύμα το ανοίγει την ώρα που κρατά ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 25χρονος δεν συνεργαζόταν με τις Αρχές που του ζήτησαν τα έγγραφά του, αρνούμενος να τα δείξει στους αστυνομικούς.

Κάποια στιγμή, ο Άλαν φαίνεται να μεταφέρει το τηλέφωνο από το αριστερό στο δεξί χέρι και ένας αστυνομικός ανοίγει την πόρτα του οδηγού. Τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, φάνηκε σαν να προσεγγίζει κάτι που νόμιζαν ότι ήταν όπλο.

«Όπλο, όπλο, όπλο» ακούγονται να φωνάζουν πριν να ρίξουν «βροχή» τις σφαίρες στον 25χρονο.

Ένας άλλος αστυνομικός φωνάζει μετά από λίγο να σταματήσουν τους πυροβολισμούς.

Τα ονόματα των πέντε αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η οικογένεια του θύματος κατηγορεί την αστυνομία για «βίαιη δολοφονία». Αναφέρει επίσης ότι ο νεαρός σπούδαζε και πως «ήταν ένας πατριώτης που έκανε ό,τι μπορούσε για να υπερασπιστεί την ελευθερία και τα δικαιώματα των ανθρώπων στην κοινότητά του».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ