Πλειστηριασμοί: Ποια γνωστά ακίνητα άλλαξαν χέρια και ποια βρίσκονται στα αζήτητα


Σε νέα χέρια πέρασαν οι εγκαταστάσεις των Κλωστηρίων Κιλκίς, που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Σάντας. Στον πλειστηριασμό, που πραγματοποιήθηκε χθες (9/3), το βιομηχανικό ακίνητο κατακυρώθηκε στη βορειοελλαδίτικη εταιρεία παραγωγής επίπλων ALMECO έναντι του ποσού των 2.060.001 ευρώ, δηλαδή μόλις ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Όπως αναφέρουν στο Capital.gr, πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, το εργοστάσιο είναι άμεσα αξιοποιήσιμο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία.

Αυτή υπήρξε η πρώτη φορά που τα Κλωστήρια Κιλκίς, τα οποία είναι θυγατρική των Κλωστηρίων Θράκης της οικογένειας Ακκά, βρέθηκαν αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Επιπλέον, αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου αναμένεται να γίνει προσπάθεια για δεύτερη φορά για την εκποίηση των εγκαταστάσεων των Κλωστηρίων Θράκης στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα 5.468.333 ευρώ ενώ θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί το πρώτο σφυρί το οποίο ανακηρύχθηκε άγονο στις 25 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι το βιομηχανικό συγκρότημα των Κλωστηρίων Κιλκίς περιλαμβάνει μια έκταση 76.790 τ.μ., στην οποία έχουν ανεγερθεί σταδιακά από το 1974 μέχρι το 1990 κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 23.044 τ.μ.. Πάντως το εν λόγω ακίνητο έφερε μια σειρά από σημαντικά βάρη, τα οποία ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας ήταν η Cepal Hellas.

Στα αζήτητα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα capital, το κατάστημα στην Κηφισιά και το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκας
Από την άλλη, χωρίς πλειοδότη κατέληξε ο χθεσινός πλειστηριασμός για το ισόγειο κατάστημα, στο οποίο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας Palmie Bistro της οικογένειας Κουτρουλιά.

Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 4,736 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο ισόγειο κατάστημα και οι 230.000 ευρώ στην αποθήκη που υπάρχει στο υπόγειο και με επισπεύδουσα την doValue Greece, το εν λόγω ακίνητο, το οποίο εντοπίζεται στην πλατεία Κεφαλαρίου στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών.

Για δεύτερη φορά στα αζήτητα έμεινε διαμέρισμα που ανήκε στους κληρονόμους του αείμνηστου επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δημιούργησε τη γνωστή ομώνυμη αλλαντοβιομηχανία και βρίσκεται επί της οδού Στησιχόρου στον αριθμό 8, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον Εθνικό Κήπο και το Προεδρικό Μέγαρο. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί στις 11 Ιανουαρίου μια πρώτη απόπειρα για να εκποιηθεί ηλεκτρονικά χωρίς και πάλι κάποιο αποτέλεσμα.

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 1,946 εκατ. ευρώ, ο πλειστηριασμός, ο οποίος στρέφεται εναντίον των κληρονόμων του Παναγιώτη Νίκα και πιο συγκεκριμένα εναντίον της χήρας Μαρίας Νίκα και του γιου του Γιώργου Νίκα καθώς και εναντίον της εταιρείας Νίκας Συμμετοχών, αφορά σε ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου, το οποίο έχει επιφάνεια 237,88 τ.μ. και αποτελείται από χολ, λίβινγκ ρουμ, σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, λουτρό υπηρεσίας, διάδρομο, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών, και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ