18 Δεκεμβρίου 2025

ΕΕ: Ο αντίκτυπος στην Υγεία από την επαναφορά δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ

Για τον αντίκτυπο που θα έχει η κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2024 -2027 στην χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, έχουμε ήδη γράψει στο healthweb , τονίζοντας ότι η  χρηματοδότηση θα μειωθεί .

Να σημειώσουμε ότι , η δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα, η οποία έχει το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, πάνω από το 170% του ΑΕΠ,  έχει ξεκινήσει ήδη, με τον φετινό προϋπολογισμό να προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ.Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup και την επομένη στο Ecofin και αναμένεται η ψήφιση του για να ακολουθήσουν οι συστάσεις για κάθε χώρα.

 

  • Οι στόχοι πoυ τίθενται στην Ελλάδα για την Υγεία θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και επάνω στις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημοσιονομική πολιτική του 2024.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ