3 πανεύκολα βήματα για να καθαρίσετε το πάτωμα από σπασμένο αυγό


χει συμβεί σε όλους μας αρκετές φορές. Εκεί που ανέμελα κάνουμε τις δουλειές μας, όλο και κάποιο αυγό θα πέσει, θα σπάσει και θα γεμίσει είτε τον πάγκο της κουζίνας είτε το πάτωμα με τσόφλια αλλά και το εσωτερικό του αυγού που δεν μαζεύεται καθόλου εύκολα.

Το καθάρισμα, λοιπόν, του αυγού από τον πάγκο ή το πάτωμα είναι πανεύκολη υπόθεση αρκεί να ακολουθήσετε τα 3 παρακάτω βήματα.

Μαζέψτε το με ένα σφουγγαράκι και μια σπάτουλα Πάρτε ένα σφουγγάρι και μια σπάτουλα και μαζέψτε το σπασμένο αυγό. Με τη σπάτουλα σπρώξτε το πάνω στο σφουγγάρι και πετάξτε το στον κάδο απορριμάτων.

Ένα σπασμένο αυγό στο πάτωμα είναι μεγάλος μπελάς!

Πασπαλίστε το Με το που θα καθαρίσετε το πρώτο χάλι, ρίξτε στο σημείο αλάτι έτσι ώστε να γίνει στερεό οτιδήποτε σε υγρή μορφή έχει απομείνει στο πάτωμα. Έτσι θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να το μαζέψετε. Αφήστε το αλάτι να κάτσει για 1 λεπτό πριν το σκουπίσετε με το σφουγγάρι ή με μια βαμβακερή πετσέτα.

Αν το αυγό σας έπεσε πάνω σε χαλί τότε αντί για αλάτι πασπαλίστε με ανθρακούχο νερό. Έπειτα σκουπήστε με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα.

Αν το αυγό σας που έπεσε ήταν μαγειρεμένο τότε ρίξτε σε μια πετσέτα υγρό σαπούνι και τρίψτε λιγάκι το σημείο.

Καθαρίστε το (με ένα υγρό πανάκι μικροϊνών) Τα ωμά αυγά μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια παντού αν δεν τα καθαρίσετε σωστά. Μην ανησυχείτε, όμως. Το τελευταιό βήμα θα τελειοποιήσει το καθάρισμα. Πάρτε ένα πανάκι μικροϊνών, βουτήξτε το σε ζεστό νερό και περάστε την επιφάνεια.

Έξτρα πληροφορία: Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σας πέσει αυγό πάνω στα μάτια της κουζίνας τότε θα πρέπει να κάνετε το εξής: Αφήστε την κουζίνα σας να κρυώσει. Έπειτα πάρτε ένα βρεγμένο πανί και ακουμπήστε το πάνω στον «λεκέ». Αφήστε το εκεί για 10 λεπτά και έπειτα θα δείτε ότι θα φύγει πανεύκολα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ