Ισπανία: Η 17χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ σε στρατιωτική εκπαίδευση για 3 χρόνια


Η 17χρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας Λεονόρ, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, θα υποβληθεί σε τριετή στρατιωτική εκπαίδευση από τον Αύγουστο, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Η ισπανική μοναρχία αγωνίζεται να επιδιορθώσει την εικόνα της έπειτα από μια σειρά σκανδάλων την τελευταία δεκαετία, που συνδέονται κυρίως με τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 υπέρ του γιου του, βασιλιά Φελίπε.

«Όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές μοναρχίες (ο κληρονόμος) πρέπει να έχει στρατιωτικό υπόβαθρο και στρατιωτική καριέρα», είπε η Ρόμπλες ύστερα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η μεγαλύτερη κόρη του Φελίπε, η Λεονόρ, η οποία θα τελειώσει τις σπουδές της στο UWC Atlantic College της Ουαλίας σε λίγους μήνες, γίνεται 18 ετών τον Οκτώβριο.

Είναι πρώτη στη σειρά της διαδοχής, εκτός αν γεννηθεί άνδρας κληρονόμος και ακολουθεί η αδελφή της Σοφία.

«Σε εύθετο χρόνο, ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων θα είναι γυναίκα και τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια πολύ σημαντική προσπάθεια για να ενσωματώσουμε τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις», σημείωσε η Ρόμπλες.

Η πριγκίπισσα θα κάνει το πρώτο έτος της εκπαίδευσής της στην Στρατιωτική Ακαδημία Στρατού στη Σαραγόσα, στη συνέχεια θα πάει σε ναυτική σχολή και θα τελειώσει τις σπουδές της στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία.

Η κυβέρνηση και ο Βασιλικός Οίκος συμφώνησαν ότι η «πολύ έντονη» στρατιωτική της εκπαίδευση θα προηγηθεί των πανεπιστημιακών σπουδών, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της τη δεκαετία του 1980.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε εν μέσω υπόθεσης φορολογικής απάτης που αφορούσε μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετά από ένα σκάνδαλο για το ταξίδι του για  κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική σε μια περίοδο που η Ισπανία περνούσε βαθιά ύφεση. Ο πρώην μονάρχης ζει στο Άμπου Ντάμπι από τον Αύγουστο του 2020, όταν έφυγε από την Ισπανία μετά από πολλές έρευνες που ξεκίνησαν στην Ισπανία και την Ελβετία για εικαζόμενη απάτη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ