Body Positivity: 5 τρόποι για να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας


Το Body shaming είναι η πράξη του να κοροϊδεύεις ή να επικρίνεις τον εαυτό σου ή τους άλλους λόγω της εμφάνισής τους. Η εσωτερικευμένη ντροπή του σώματος συνήθως περιλαμβάνει τη σύγκριση του εαυτού του με ένα άλλο άτομο, για παράδειγμα, λέγοντας πράγματα όπως: «Οι μηροί μου είναι τόσο τεράστιοι σε σύγκριση με τους δικούς της» ή παρόμοια σχόλια. Το Body shaming μπορεί επίσης να έχει τη μορφή γελοιοποίησης της εμφάνισης ενός άλλου ατόμου, όπως για παράδειγμα, λέγοντας: “Τα άτομα στο μέγεθός σας δεν πρέπει να φορούν στενά ρούχα” ή “Είδατε τη μύτη αυτού του άντρα; Φαίνεται χάλια!”

Οι ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις της ντροπής του σώματος περιλαμβάνουν:

  • Κατάθλιψη
  • Άγχος
  • Διατροφικές διαταραχές
  • Συμπεριφορά αυτοτραυματισμού
  • Μειωμένη αυτοεκτίμηση
  • Αυξημένα επίπεδα ορμόνης του στρες από την υπερπροσήλωση στην εμφάνισή του.
  • Προκλήσεις στις σχέσεις που προκαλούνται από τη συνεχή σύγκριση του εαυτού με τους άλλους.

Πώς να σταματήσετε να ντρέπεστε και να αρχίσετε να αγαπάτε περισσότερο τον εαυτό σας:

Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας στο ντύσιμο του σώματός σας

Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τύπο του σώματός σας, το να ντυθείτε μπορεί να είναι δύσκολο. Ο σεβασμός στο σώμα σας γίνεται προτεραιότητα όταν αγαπάτε τον εαυτό σας. Οι επιβεβαιώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό ενώ παρατηρείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Ως αποτέλεσμα, γίνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, απολαμβάνετε τη σιλουέτα σας και ντύνετε το μέρος.

Θέστε κάποιους στόχους φυσικής κατάστασης που είναι σωματικά και συναισθηματικά υγιείς

Η αυτοφροντίδα περιλαμβάνει τη φροντίδα του σώματός σας. Αυτό συνεπάγεται την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει την άσκηση και την καλή διατροφή. Θα πρέπει να χτίσετε ενεργά το σώμα που επιθυμείτε. Μπορείτε να έχετε καλύτερο στυλ γιατί το σώμα σας θα ανταποκριθεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε με σιγουριά προς την επίτευξη του σώματος που θέλετε, ενσωματώνοντας την άσκηση.

Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Η μεγαλύτερη πτώση μας προέρχεται από τη σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους. Το απλό γεγονός είναι ότι το σώμα σας είναι αποκλειστικά δικό σας και κάθε πτυχή του είναι μοναδική. Το να αγαπάτε τον εαυτό σας θα σας ενθαρρύνει να αγνοήσετε και να παραβλέψετε τη φυσική εμφάνιση των άλλων. Θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε το σώμα σας αντικειμενικά και να επιλέξετε ποιες πτυχές θέλετε να αλλάξετε, όπως η προσαρμογή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σταματήστε να περιηγείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να διαβάζετε περιοδικά που περιέχουν “#body στόχους”.

Εξασκηθείτε στη θετική αυτοομιλία

Η ποιότητα της ζωής σας μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς μιλάτε στον εαυτό σας, επειδή περνάτε πολύ χρόνο μόνοι σας. Αναπτύξτε τη θετική σας συνομιλία με τον εαυτό σας και δώστε έμφαση στην ηθική του ποιοι είστε και τι κάνετε.

Αγκαλιάστε μια κοινότητα υποστήριξης

Μπορείτε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να απαλλαγείτε από άτομα που κοροϊδεύουν το βάρος σας ή σας αποθαρρύνουν. Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τους φίλους σας, αναζητώντας αυτούς που θα κατανοήσουν τα προβλήματά σας και θα σας ενθαρρύνουν να βελτιωθείτε. Επίσης, μπορείτε να δικτυωθείτε με μια ομάδα που προωθεί τον θετικισμό αντί να σας ντροπιάζει περαιτέρω. Με αυτόν τον τρόπο, αναπτύσσεστε εσωτερικά ενώ στέλνετε ενθαρρυντικά μηνύματα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ