Γεραπετρίτης: Ο Τσίπρας πήγε σε οικοδομή και όχι στην αίθουσα τοπικής τηλεδιοίκησης της Λάρισας

Ο κ. Γεραπετρίτης κατήγγειλε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Λάρισα και αντί να πάει στον σταθμό της τοπικής τηλεδιοίκησης πήγε και είδε την οικοδομή που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023»

Ο κ. Τσίπρας κάνει πολιτικές κινήσεις και δεν τον ενδιαφέρει η πραγματικότητα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσαν οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τόνισε πως «η κυβέρνηση έδωσε απαντήσεις σε όλα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση διάχυσης ευθυνών». Η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων που έχει ψηφιστεί, θα συγκροτηθεί και προβλέπεται από την ΕΕ. Για την υποστελέχωση του ΟΣΕ έδωσα αναλυτικά τα νούμερα των 420 προσλήψεων αυτά τα τριάμισι χρόνια έναντι 24 προσλήψεων που έγιναν τα τεσσεράμισι χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΑΣ είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν είναι σωστό, εάν δεν υπάρχουν εξόφθαλμα πράγματα, να προχωράμε σε αντικαταστάσεις των μελών διοίκησής της. Δεν θέλαμε παραμονές εκλογών να προχωρήσουμε σε αλλαγές ΔΣ ανεξαρτήτων αρχών, όπως έγινε και σε άλλες που οι θητείες τους έχουν λήξη. Αυτό είναι μια υπεύθυνη πολιτικά στάση».

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς «ψεύτη» και ότι «παραπλανώ τον λαό» που του έχει αποδώσει αυτές τις ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε ότι «αποτελεί ηθικά εξύβριση». Για το εάν υπάρχει ή όχι τηλεδιοίκηση, τα πράγματα είναι απλά σύμφωνα και με τα έγγραφα του ΟΣΕ, είπε ο υπουργός, τονίζοντας: «Αυτό που σας είπα είναι ότι έχουμε τοπική τηλεδιοίκηση στην Λάρισα που είναι για 8,5 χιλιόμετρα. Δεν εξαπατώ κανένα. Πέντε χιλιόμετρα βορείως του σταθμού και τρία χιλιόμετρα νοτίως του σταθμού. Δεν προσπαθώ να ξεγελάσω κανένα. Τα φωτάκια ανάβουν πάνω στον πίνακα και ο σταθμάρχης μπορούσε να δει την πορεία του τρένου. Υπήρχε φωτεινή ένδειξη της πορείας και δυνατότητα αυτόματης χάραξης. Εάν αυτά τα αμφισβητείτε μπορούμε να πάμε και να το δείτε. Να πάμε την ερχόμενη Παρασκευή να τα δούμε από κοινού».

Ο κ. Γεραπετρίτης κατήγγειλε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Λάρισα και αντί να πάει στον σταθμό της τοπικής τηλεδιοίκησης, στον κεντρικό σταθμό που λέτε εσείς, πήγε και είδε την οικοδομή που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα είναι εκεί το σύστημα της υπερτοπικής τηλεδιοίκησης». Ο υπουργός χαρακτήρισε τις κινήσεις του κ. Τσίπρα «πολιτικές».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεραπετρίτης έφυγε πριν τη λήξη της συνεδρίασης καθώς θα αναχωρούσε για τις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ