«Είχαμε παγώσει όλοι»: Αρχιφύλακας περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά μέχρι τη διάσωση των παιδιών

Θεσσαλονίκη: «Είχε παγώσει όλο το κέντρο επιχειρήσεων» – Ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης  περιγράφει στο Newsbomb.gr τα εφιαλτικά λεπτά της διάσωσης των παιδιών που είχε κλειδώσει ο πατέρας τους στο ΙΧ

«Εκείνη την ώρα ήμασταν 20 άτομα στο κέντρο επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε παγώσει. Σχεδόν είχαμε σηκωθεί όρθιοι. Η πιο σοκαριστική στιγμή για εμάς ήταν όταν το πλήρωμα διαβίβασε ότι δεν μπορεί να σπάσει τα τζάμια του αυτοκινήτου», λέει με σχεδόν τρεμάμενη φωνή στο Newsbomb.gr ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης , Χρήστος Συμεωνίδης.

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 20.00 χθες το βράδυ όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο 100.

«Στην γραμμή ήταν η πρώην σύζυγος του δράστη.Μας ανέφερε πως μέσα στο όχημα ο άνδρας είχε κλειδώσει τα δυο ανήλικα παιδιά τους και μύριζε έντονα υγραέριο. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Εκείνη την ώρα όλοι νιώσαμε ότι ήταν τα δικά μας παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο».

Όπως περιγράφει ο Χρήστος Συμεωνίδης στάθηκαν τυχεροί καθώς κοντά στο σημείο βρισκόταν το πλήρωμα του Λαγκαδά το οποίο έφτασε αστραπιαία στο σημείο.

«Μόλις έφτασαν μας επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε έντονη οσμή υγραερίου και ζήτησαν την άδεια να σπάσουν το τζάμι του οχήματος. Η πρώτη προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής. Εκεί παγώσαμε όλοι. Είχαμε σχεδόν σηκωθεί όρθιοι στο κέντρο επιχειρήσεων. Η ανησυχία ήταν έντονη. Προσπάθησαν πάλι. Τα κατάφεραν. Προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε αρχικά τα παιδιά και ύστερα τον πατέρα τους».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίζουν αρχικά τα δυο παιδιά και στη συνέχεια τον πατέρα τους ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι η διαχείριση δεν γίνεται απρόσωπα αλλά δίνουμε ψυχή. Λειτουργούμε ανθρώπινα, κοντά στον πολίτη».

Ο Χρήστος Συμεωνίδης είναι 30 χρόνια στο σώμα. Τα τελευταία 13 στην Άμεση Δράση. Αυτή η υπόθεση είναι από εκείνες όπως μας είπε που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ