Διάρρηξη μαμούθ στον Διόνυσο: Οι κλέφτες αφαίρεσαν 30 πίνακες, κοσμήματα & 200.000 ευρώ- Τα σχισμένα γάντια στο «μικροσκόπιο της αστυνομίας»

Τη λίστα με τους πίνακες ζωγραφικής που εκλάπησαν από το υπόγειο μεζονέτας στο Διόνυσο, περιμένουν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής από τον μέχρι πρότινος κάτοχο τους

Ο 67χρονος επιχειρηματίας και συλλέκτης, δήλωσε στις αστυνομικές Αρχές ότι οι άγνωστοι διαρρήκτες που γνώριζαν την αξία των πινάκων, αφαίρεσαν συνολικά 30 έργα Ελλήνων και ξένων επωνύμων ζωγράφων. Αφού λάβουν τα στοιχεία, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τα ίχνη των πινάκων σε δίκτυα κλεπταποδόχων έργων τέχνης που δρουν εντός και εκτός των συνόρων.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. έρευνα το ενδεχόμενο να υπήρχε… “Δούρειος Ίππος” στο επαγγελματικό ή φιλικό περιβάλλον του 67χρονου, που γνώριζε για τη πολύτιμη συλλογή και είχε παράλληλα πληροφορίες ότι τόσο στην κατασκευαστική εταιρεία, όσο και στην κατοικία της οδού Μαγνησίας δεν υπήρχαν άτομα από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Διόνυσος: Αθόρυβοι οι διαρρήκτες

Οι διαρρήκτες κατάστρεψαν τη σειρήνα του συναγερμού και την τοποθέτησαν σε έναν κουβά με νερό, έκοψαν τα καλώδια τηλεφώνου/ίντερνετ, μπήκαν στο χώρο παραβιάζοντας παράθυρο, έκοψαν τις πόρτες τριών χρηματοκιβωτίων με τροχό, αφαίρεσαν το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας. Οι άγνωστοι και πιθανότατα έμπειροι διαρρήκτες, “έδρασαν” ανενόχλητοι για ώρες χωρίς ανθρώπινη παρουσία στη μεζονέτα, σβήνοντας μεθοδικά τα ίχνη τους.

Κινήθηκαν πρώτα στο γραφείο του 1ου ορόφου όπου αφαίρεσαν από πακτωμένο χρηματοκιβώτιο σε ντουλάπα, κοσμήματα-κειμήλια και το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ. Αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν στο σαλόνι από όπου αφαίρεσαν τρία κηροπήγια και στη συνέχεια κατέβηκαν στο υπόγειο γκαράζ της κατοικίας, όπου παραβίασαν με τον τροχό δύο ακόμα χρηματοκιβώτια από τα οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και έγγραφα της κατασκευαστικής εταιρείας.

Τελευταίος προορισμός τους, ο υπόγειος χώρος του οικήματος, όπου σύμφωνα με τον 67χρονο, μέσα σε προθήκες ήταν τοποθετημένοι οι 30 πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας. Αφού τους αφαίρεσαν, έγιναν “καπνός”.

Τα σχισμένα γάντια ίσως «μιλήσουν»

Ένα μαύρο και ένα σκισμένο μπορντό γάντι, εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διονύσου, στο υπόγειο της μεζονέτας. Τα ευρήματα έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα γίνει εξερεύνηση για αποτυπώματα και DNA. Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν το μεσημέρι του περασμένου Σαββατου όταν ο 67χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας αντιλήφθηκε τη κλοπή.

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο κατασκευαστικό κλάδο, απουσίαζε από τη διώροφη μεζονέτα, καθώς βρισκόταν στην επαρχία για δουλειές, ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς άδεια ήταν και τα γραφεία της εταιρείας του, που στεγάζονται στο υπόγειο. Ο τελευταίος υπάλληλος είχε αποχωρήσει στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής. Ουσιαστικά οι δράστες ήταν σε θέση να δράσουν ανεμπόδιστοι από μέχρι και τις 07:30 το πρωί του Σαββάτου, όταν έπιανε βάρδια στο χώρο ο πρώτος υπάλληλος.

Λίστα κλοπιμαίων και… υπόπτων

Τα στελέχη της Ασφάλειας που έχουν ζητήσει από τον 67χρονο επιχειρηματία και συλλέκτη, ακριβή λίστα με τους πίνακες ζωγραφικής και τα υπόλοιπα κλοπιμαία, θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες τις αναζητήσεις σε δίκτυα κλεπταποδόχων.

Όσον αφορά στα έργα τέχνης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι διαρρήκτες να κρατήσουν κρυμμένους τους πίνακες για κάποιο διάστημα, ούτως ώστε να μπορέσουν αργότερα να τους “ξεφορτωθούν”, όταν τα βλέμματα δεν θα είναι στραμμένα επάνω τους, όμως θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν προετοιμασμένοι να “ξεφορτωθούν” γρήγορα τα πολύτιμα κλοπιμαία τους, σβήνοντας έτσι τα ίχνη τους.

Μια δεύτερη λίστα, που περιλαμβάνει εργαζόμενους στην κατασκευαστική, φιλικά πρόσωπα του επιχειρηματία και άλλα άτομα που είχαν γνώση για το μεγάλο ποσό χρημάτων και τα υπόλοιπα αντικείμενα αξίας που υπήρχαν στη μεζονέτα, θα κατευθύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του προσώπου που πιθανότατα διευκόλυνε το έργο των δραστών, παρέχοντας τους πολύτιμες πληροφορίες.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ