Feng Shui: Πώς οι παστέλ τόνοι προωθούν το καλό Feng Shui στο μπάνιο σας


Ένα καταφύγιο σαν σπα στο σπίτι σας θα σας βοηθήσει στη χαλάρωση ακόμα και όταν βιάζεστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Με τη σωστή χρωματική παλέτα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μπάνιο που σας ηρεμεί ακόμα και τα πιο πολυσύχναστα πρωινά σας. Με το φενγκ σούι, είναι κάτι περισσότερο από την απλή επιλογή των σωστών χρωμάτων και υλικών. Πρόκειται επίσης για την εξισορρόπηση στοιχείων για την ενθάρρυνση και την ενίσχυση διαφορετικών ενεργειών στη ζωή σας. Φυσικά, τα μπάνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια νερού. Αλλά πάρα πολύ από οτιδήποτε μπορεί να φέρει αρνητική ενέργεια στο χώρο σας, η οποία θα εμποδίσει τη χαλάρωση σας.

Η χρήση χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν το ξύλο και τη γη δημιουργεί ισορροπία. Και για να προωθήσετε τη ροή θετικής ενέργειας, οι αρχές του φενγκ σούι προτείνουν τη χρήση παστέλ αποχρώσεων σε όλο το μπάνιο. Ευτυχώς, αυτό ευθυγραμμίζεται με πολλές τρέχουσες –και, πιθανότατα, μελλοντικές τάσεις στο μπάνιο, καθώς οι φωτεινοί και ευάεροι χώροι παραμένουν από τα πιο δημοφιλή σχέδια σχεδίασης. Οι παστέλ αποχρώσεις είναι ιδανικές για να προσθέσετε χρώμα σε έναν κατά τα άλλα ουδέτερο χώρο χωρίς να κατακλύσετε το δωμάτιο και να προάγετε τη γαλήνια ενέργεια.

Δημιουργούν μια ανάλαφρη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα

Τα παστέλ δημιουργούνται προσθέτοντας λευκό για να απαλύνουν την απόχρωση και να προσθέσουν ελαφρότητα και αθωότητα στο χώρο. Οι παστέλ αποχρώσεις είναι λιγότερο διεγερτικές από τις πιο τολμηρές και αγνές αντίστοιχές τους, οι οποίες βοηθούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που μοιάζει με σπα. Όπου τα πιο έντονα χρώματα αντιπροσωπεύουν περισσότερη φυσική δύναμη, τα παστέλ είναι πιο αιθέρια. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μπάνιο, μπορείτε να χαλαρώσετε μέσα. θα θέλετε να αποφύγετε τις καθαρές αποχρώσεις και τα σκούρα χρώματα. Χρησιμοποιήστε απαλές παστέλ αποχρώσεις για να προωθήσετε μια γαλήνη που σας δίνει έναν ήρεμο χώρο για να ετοιμαστείτε.

Τα παστέλ κάνουν επίσης μια εξαιρετική βάση, μαζί με τα ουδέτερα χρώματα. Αυτό ισχύει και για τους τόνους του ξύλου. Οι ανοιχτόχρωμες ή ξανθές αποχρώσεις του ξύλου είναι καλύτερες στην προώθηση του φενγκ σούι. Αυτά τα χρώματα συνδυάζονται καλά με παστέλ για να δημιουργήσουν έναν αέρινο συνδυασμό χρωμάτων. Εξετάστε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους ξύλου για δάπεδα, ντουλάπια καλλωπισμού ή έπιπλα. Τα μπεζ και τα μαύρα ξύλα μπορούν να λειτουργήσουν ως το ουδέτερο που απαιτείται για την ισορροπία των παστέλ. Συνδυάστε με ανοιχτόχρωμα πλακάκια και αξεσουάρ για ένα χώρο φενγκ σούι.

Βοηθούν στην εξισορρόπηση των ενεργειών

Στο φενγκ σούι, όλα έχουν έναν σκοπό, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων που χρησιμοποιείτε. Για να προωθήσετε λοιπόν την πιο θετική ενέργεια, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε ποια παστέλ προσθέτετε στο μπάνιο. Οι αποχρώσεις του μπλε αναδεικνύουν την ενέργεια του νερού σε ένα δωμάτιο, συμβολίζοντας την αφθονία και την ευημερία. Βελτιώστε το προσθέτοντας απαλές αποχρώσεις του μπλε. Αλλά η υπερβολική ποσότητα ενός στοιχείου νερού μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική απόρριψη της ενέργειάς σας και, μαζί με αυτήν, σε οποιαδήποτε περιουσία συσσωρεύετε.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα θελήσετε να εξισορροπήσετε την ενέργεια του νερού με άλλους τύπους ενέργειας. Η ενέργεια του ξύλου, που αντιπροσωπεύεται από το πράσινο, μπορεί να αισθάνεται πιο φιλόξενη. Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου φέρνουν ανανέωση και αναγέννηση. Οι παστέλ αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου συνεργάζονται καλά μεταξύ τους και δημιουργούν μια ενεργειακή ισορροπία, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε τη μέρα σας σε έναν ισορροπημένο χώρο.

Τα γήινα στοιχεία αντιπροσωπεύουν υγεία και σταθερότητα. Η χρήση χρωμάτων όπως το ανοιχτό ροζ, το πορτοκαλί και το κίτρινο θα βοηθήσει αυτή τη θετική ενέργεια να δημιουργήσει καλή υγεία, σταθερές σχέσεις και χαλάρωση. Τα γήινα υλικά όπως η τερακότα ή η ελαφριά φυσική πέτρα μπορούν επίσης να το διεγείρουν στο μπάνιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ