Ηλιούπολη: «Αν μιλήσετε, θα αυτοκτονήσω και θα είστε υπεύθυνες» – Πώς προσέγγιζε τα θύματά του


Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες αποκαλύψεις για τη δράση του παιδόφιλου προπονητή Τάε Κβον Ντο Άρη Δάτσιου στην Ηλιούπολη, ιδιοκτήτη του Α.Ο. Συλλόγου “Ίριδα” στην Ηλιούπολη, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και πλήθος άλλων αδικημάτων.

Ο 44χρονος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) tablet, τρία (3) laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού πέντε ανηλίκων κοριτσιών από 12 έως 16 ετών.

Ο προπονητής κατηγορείται ότι από το 2009 μέχρι το 2020 βίαζε κατ` εξακολούθηση ανήλικες αθλήτριες του, μέσα στο γυμναστήριο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 44χρονος είναι πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού και προπονητής πολεμικών τεχνών και φέρεται να είχε γίνει εφιάλτης για τις ανήλικες αθλήτριες του.

Τρεις κοπέλες που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση με την προκαταρκτική έρευνα να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια είχαν πέσει θύματα του.

Το αρρωστημένο σχέδιό του

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 44χρονος που είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, προπονούσε καθημερινά αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών, κυρίως όμως ανήλικα παιδιά. Και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του αυτή προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριες με ηλικία 12-16 ετών και αφού τις εκθείαζε αρχικά για τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τμήμα έτσι ώστε να έχουν πολύωρες και κυρίως ατομικές προπονήσεις μαζί του.

Στη συνέχεια, τόσο στο γυμναστήριο -πριν και μετά τις προπονήσεις- όσο και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις μαζί και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι πράξεις αυτές ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τις ανήλικες μαθήτριες.

Ο κατηγορούμενος με αυτό τον τρόπο από το 2009 μέχρι και το 2020 φέρεται να βίασε τουλάχιστον 5 κορίτσια που πλέον έχουν ενηλικιωθεί όμως εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις τόσο πριν το 2009 όσο και μετά το 2020.

Αμέσως μετά την πράξη του ο 44χρονος εκβίαζε τις ανήλικες, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο. «Αν πείτε στους γονείς σας κάτι, θα αυτοκτονήσω και υπεύθυνες θα είστε εσείς» τους έλεγε σύμφωνα με τον Alpha. Ο κατηγορούμενος προπονητής διατηρούσε ένα προφίλ οικογενειάρχη, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με τη σύζυγό του βρίσκονται σε διάσταση.

Το «πιτζάμα-πάρτι» τον Μάρτιο του 2019

Ο 44χρονος είχε καταφέρει να κάνει τα κορίτσια που βίαζε να πιστεύουν ότι τον έχουν ερωτευτεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από αυτά που είχαν πέσει θύμα του έλεγε κατόπιν ότι ένιωθε ότι ήταν ο θεός της.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 25 Μαΐου 2019 είχε οργανώσει «πιτζάμα πάρτι» και είχε αναρτήσει φωτογραφίες, όπου φαίνονταν 15 με 20 παιδιά να βρίσκονται στο γυμναστήριο, έχοντας στρώσει για να κοιμηθούν.

Βιντεοσκοπούσε τις ειδεχθείς πράξεις

Ο 44χρονος είναι πατέρας ενός εξάχρονου παιδιού και για πολλούς η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ωστόσο ο κατηγορούμενος ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να προβαίνει στις ειδεχθείς πράξεις του τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε και το οπτικό υλικό εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του.

«Έπεσα από τα σύννεφα, γιατί με τον συγκεκριμένο μέναμε στον ίδιο δρόμο και στην ίδια περιοχή. Γνωριζόμασταν πολύ καλά κι ήξερα τον αγώνα που κάνει για να μεγαλώσει το παιδί του», είπε στο MEGA, o υπεύθυνος επικοινωνίας της ελληνικής ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο, Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης.

«Πέσαμε από τα σύννεφα»

«Έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν είχα καταλάβει τέτοια συμπεριφορά», δήλωσε πρώην αθλητής του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μητέρα πρώην μαθητή, δήλωσε πως «ήταν προπονητής και ιδιοκτήτης, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια πιθανώς το είχε διαμορφώσει σε σπίτι κάποιο δωμάτιο έμενε σίγουρα εδώ κάποιες φορές».

Μια πρώην αθλήτρια είπε: «Αυτά που άκουσα με έχουν ταράξει πάρα πολύ είναι κάτι που δυσκολεύομαι πάρα πολύ να πιστέψω γιατί ήταν ένας άνθρωπος πάρα πολύ κοντά σε εμένα ήταν πραγματικά σαν ένας δεύτερος πατέρας πάντα τον θαύμαζα».

Ηλιούπολη: Θα καταλάβω αν το έκανε, λέει η αδερφή του προπονητή τάε κβον ντο

Την ίδια ώρα, η αδερφή του μίλησε στο Star και υποστήριξε πως έχει συγκλονιστεί με τις αποκαλύψεις. Μάλιστα, σχολίασε πως αν τον κοιτάξει στα μάτια θα καταλάβει αν ο αδερφός της είναι ένοχος για όσα κατηγορείται.

«Αντιμετωπίζω την κατάσταση ρεαλιστικά και με όποιο κόστος μπορεί να έχει. Είμαι η αδελφή του Α. Έχουμε “πέσει από τα σύννεφα”. Αν αποδειχθεί αυτό, είμαστε συγκλονισμένοι, τραυλίζουμε όλοι… Εγώ μία που θα δω τα μάτια του και μία που θα καταλάβω αν τα έχει κάνει. Μετά ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω όποιον πει κάτι κακό για εμένα και τη μητέρα μου, αν έχει κάνει όλα αυτά ο αδελφός μου. Είμαστε μια πολύ φτωχή οικογένεια αλλά με ποιότητα και ήθος» ανέφερε η αδερφή του 44χρονου προπονητή.

Στη συνέχεια, μίλησε για την προσωπική του ζωή 44χρονου υπογραμμίζοντας ότι: «είναι σε διάσταση με τη γυναίκα του, είχαμε και άλλα προβλήματα, άσχημες καταστάσεις. Έχουν ένα παιδάκι, ένα αγοράκι 7 ετών. Εκείνη έχει άλλα δύο από προηγούμενο γάμο».

«Ο Α. ξεκίνησε από 5 ετών να κάνει αυτό το άθλημα – από εκεί και πέρα άνοιξε τη σχολή του το 2004 – ήμουν και εγώ αθλήτρια, κάναμε και οι δύο πρωταθλητισμό. Ο Α. είχε μπει και στην εθνική ομάδα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων η αδερφή του 44χρονου.

Στο σπίτι του και στο χώρο της σχολής βρέθηκαν και εστάλησαν για εξέταση τρία κινητά τηλέφωνα, δύο τάμπλετ, τρία λάπτοπ, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Η Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο διαγράφει τον προπονητή

Ο 44χρονος δεν ήταν ποτέ μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ταεκβοντό, τονίζει η Ένωση σε ανακοίνωσή της για την υπόθεση, ενώ καλεί τα παιδιά να μιλήσουν «γιατί μπορούν να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγανάκτηση και θυμός. Αυτά ήταν τα πρώτα μας συναισθήματα, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες του σωματείου του. Και μπορεί ο συγκεκριμένος να μην υπήρξε ποτέ μέλος της Ένωσής μας, ωστόσο η ορολογία «προπονητής» που χρησιμοποιούν τα κανάλια για να αναδείξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, είναι αυτό που μας πονάει και μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε θέση σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η ασέλγεια σε βάρος παιδιών είναι από τα πιο ειδεχθή αδικήματα. Είναι έγκλημα απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα. Ένα έγκλημα που σμπαραλιάζει τη ψυχολογία του παιδιού για πάντα. Παιδιά που αισθάνονται ντροπή και ενοχή μέσα τους για χρόνια, χωρίς να την αποκαλύψουν.

Εμείς, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Να μη φοβούνται. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα μόλις αντιληφθούν το παραμικρό. Να μαθαίνουν το προφίλ των προπονητή-δασκάλου που εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Το προφίλ του συλλόγου. Στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης σχέσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αθλητές-γονείς-προπονητές.

Η σχέση προπονητή-δασκάλου με τον μαθητή και τη μαθήτρια είναι μοναδική. Όπως και ο δεσμός που δημιουργείται στη μεταξύ τους συνεργασία. Κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Όπως και δεν πρέπει να υπάρξει θέμα στη συνεργασία γονέα-δασκάλου. Εμείς είμαστε εδώ για να μας εμπιστευτείτε τα παιδιά σας. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των παιδιών σας. Κι αυτό το έχουμε κερδίσει με δουλειά ετών. Και θέλουμε να παραμείνει ζωντανή η μεταξύ μας σχέση.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η ενέργεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή. Έπραξε το αυτονόητο. Όπως αυτονόητη θα ήταν και η καταδίκη του συγκεκριμένου, εφόσον αποδειχθεί ότι είχε την παραβατική συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται. Καμία ανοχή, από κανένα όργανο για πρωταγωνιστές τέτοιων ανήθικων πράξεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ημεδαπός ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος σε αθλητικό σύλλογο, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

Προηγήθηκε έρευνα στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης από την οποία προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων.

Φόβοι ότι έχουν πέσει κι άλλα κορίτσια θύματα του προπονητή

Εν τω μεταξύ, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν είναι μόνο τα πέντε κορίτσια που έχουν πέσει θύματα του βιαστή-προπονητή. Είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του.

Κρίσιμο στοιχείο στις έρευνες αποτελεί και το κινητό του αλλά και οι υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές του που κατασχέθηκαν. Θα ερευνηθεί ακόμη αν αναρτούσε περιεχόμενο με βιασμούς στο Διαδίκτυο.

Την Παρασκευή η απολογία του προπονητή

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.

Τι λέει φίλος του προπονητή Άρη Δάτσιου

Ο Γιάννης, πρώην αθλητής του προπονητή Άρη Δάτσιου που κατηγορείται για βιασμούς αθλητριών του, μίλησε στο MEGA για τη σχέση του και τη γνωριμία του με τον 44χρονο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον προπονητή Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε τουλάχιστον πέντε μαθήτριές του, όταν εκείνες ήταν ανήλικες.

Ο Γιάννης, πρώην αθλητής του προπονητή που κατηγορείται για βιασμούς αθλητριών του, μίλησε στο MEGA για τη σχέση του και τη γνωριμία του με τον 44χρονο.

Το προφίλ του προπονητή Τάε Κβον Ντο που συνελήφθη στην Ηλιούπολη

Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού είναι ο 44χρονος προπονητής Ταε Κβον Ντο, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών, στην Ηλιούπολη.

Ο προπονητής Τάε Κβον Ντο βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, καθώς η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του περιλαμβάνει αδικήματα για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο Γιάννης, πρώην αθλητής του προπονητή που κατηγορείται για βιασμούς αθλητριών του, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την σχέση του και τη γνωριμία του με τον 44χρονο.

Δημοσιογράφος: Από μικρός στο Ταε Κβον Ντο, μέχρι ποια ηλικία;
– Έκανα μέχρι τα 16 μου και μετά έφυγαν από τον σύλλογο πήγα στον άλλο μέχρι τα 18 μου.

Δημοσιογράφος: Τον συγκεκριμένο τον είχες προπονητή;

– Ναι, ναι

Δημοσιογράφος: Πώς ήταν σαν άνθρωπος;

Φιλικός πολύ, ήταν σαν πατέρας μας. μας μίλαγε πολύ φιλικά. Φερόταν σε όλους το ίδιο, δεν είχαμε παρατηρήσει κάποια συμπεριφορά διαφορετική.

Δημοσιογράφος: Με τις κοπέλες είχε άλλη συμπεριφορά;

«Όπως ήταν με εμένα ήταν με όλα τα παιδιά. Με εμένα λίγο πιο φιλικά, γιατί ήμασταν και κοντά, δεν ήμασταν απλά «ήταν ο δάσκαλός μου». Τόσα χρόνια τον ήξερα καλά, είχα πάει και στο εξωτερικό μαζί του για αγώνες. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για μένα τότε, ήταν πολύ κοντινός μου άνθρωπος. Πάθαμε σοκ όλοι. Δεν το περίμενα καθόλου, να σας πω την αλήθεια. Γιατί είχε ακουστεί νομίζω και κάτι με ένα όπλο που είχε βγει. Εκεί πάθαμε το πρώτο σοκ. Και τα κοριτσάκια που έκαναν την καταγγελία, αν τους έλεγε κάτι τέτοιο μπορεί να μην το καταλάβαιναν κιόλας σε αυτή την ηλικία, 13 τώρα 14, πόσο ήταν», είπε συμπληρωματικά και συνέχισε:

«Θα μπορούσε οι κοπέλες που το έκαναν (σ.σ. την καταγγελία) να τον είχαν ερωτευτεί αλλά γενικά είναι όλο λάθος, ξεκινάει όλο λάθος. Αλλά ήταν παιδάκια καταλαβαίνετε, ήταν 14-15 ετών. Δεν διέκρινα κάποια περίεργη συμπεριφορά. Να πω ότι κάτι συμβαίνει εδώ ή ότι κάποιου κοριτσιού του αρέσει ο δάσκαλος. Γενικά το κλίμα ήταν πολύ φιλικό».

Βιασμοί ανηλίκων στην Ηλιούπολη: «Ο προπονητής έκανε τα ανήλικα κορίτσια να τον ερωτευτούν» λέει ο Μπαλάσκας

Για τη νέα υπόθεση βιασμών ανήλικων κοριτσιών, που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, στην Ηλιούπολη και τις κινήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ήταν ένας εμφανίσιμος άνθρωπος. Έκανε μικρά κοριτσάκια να τον ερωτευτούν» σημείωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε καταγγελίες. «Αλλά εικάζεται ότι κι άλλα παιδάκια έχουν πέσει στα δίχτυα του προπονητή ταε κβο ντο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι έχουν κατασχεθεί τα λάπτοπ, κάρτες και κινητά και ελέγχεται αν βιντεοσκοπούσε ο προπονητής τις συνευρέσεις του με τις αθλήτριες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, καθώς η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του περιλαμβάνει αδικήματα για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ