Πούτιν για Κίνα: Αναπτύσσουμε συνεργασία όχι στρατιωτική συμμαχία


Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε το επίπεδο των σχέσων της χώρας του με την Κίνα

Η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής – τεχνικής συνεργασίας, αλλά αυτή «δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία», ξεκαθάρισε την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, όταν ρωτήθηκε εάν η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου αποτελεί απειλή για τη Δύση, όπως μεταδίδει το Tass.

“Δεν δημιουργούμε καμία στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα. Ναι, συνεργαζόμαστε επίσης στον δρόμο της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας, δεν το κρύβουμε, αλλά είναι διαφανές, δεν υπάρχει τίποτα μυστικό εκεί”, είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα αναπτύσσει επίσης στρατιωτική συνεργασία με το Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένων κοινών ασκήσεων. “Παρεμπιπτόντως, όχι μόνο με την Κίνα, αλλά και με άλλες χώρες. Το συνεχίζουμε ακόμη και τώρα, παρά τις εξελίξεις στο Ντονμπάς, τη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα. Συνεχίζουμε ακόμα· είναι όλα διαφανή, αλλά δεν είναι μια στρατιωτική συμμαχία”, συνόψισε ο πρόεδρος.

Πούτιν: Οι δυτικές χώρες «εμπνευστές και υποκινητές» της σύγκρουσης στην Ουκρανία

“Ένα ένοπλο πραξικόπημα – από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αναγκαστήκαμε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό της Κριμαίας, και έτσι ή αλλιώς καταλήξαμε να υποστηρίξουμε το Ντονμπάς. Προσποιούνται ότι δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Είναι οι εμπνευστές αυτής της σύγκρουσης και σήμερα παραδίδουν εκατομμύρια περισσότερα πυρομαχικά, υλικό και ούτω καθεξής», είπε ο πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις του οικοδεσπότη Πάβελ Ζαρούμπιν.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση υπερβαίνει όλες τις κόκκινες, ακόμη και βαθιές κόκκινες γραμμές, προμηθεύοντας όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. “Ναι, αυτό κάνουν, το έκαναν από την αρχή το 2014. Όταν διευκόλυναν το πραξικόπημα”, είπε ο πρόεδρος, απαντώντας στην ερώτηση του Ζαρούμπιν που είπε ότι οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου, σήμαιναν τη διέλευση του κόκκινου ακόμη και βαθιές κόκκινες γραμμές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ