Νέοι «κραδασμοί» στο ΠΑΣΟΚ – Λοβέρδος: Δεν διαγράφομαι – Χ.Τρικούπη: Ισχύει ότι είπαμε


Στον απόηχο της σύγκρουσης που είχαν Λοβέρδος – Ανδρουλάκης την περασμένη εβδομάδα

Ακόμα έναν γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκαλούν οι νέες δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στον Σκάι, οι οποίες έρχονται στον απόηχο της σύγκρουσης που είχαν οι δύο άνδρες την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την πρόταση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας, χωρίς να είναι πρωθυπουργός κάποιος εκ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αν και δεν θέλησε να επανέλθει στο θέμα, έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς την ηγεσία. «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που διαγράφεται (…) Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει με τέτοια διοικητικά μέτρα. (…) Πρέπει να είμαστε σε διαφορετική γραμμή. Πρέπει να γίνει κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να τους φας εύκολα. Τελεία και παύλα. Αλλά δεν βλέπω και το λόγο. Δίνω την μάχη με όλη μου τη δύναμη. Απόλυτης κριτικής σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση, με τις γραμμές του κόμματός μου και μέσα από τις τάξεις του κόμματός μου. Και πάω και καλά. Υποτιμητική η συζήτηση για όποιον την κάνει», σημείωσε ο Λοβέρδος.

Απαντώντας στα λεγόμενα του πρώην υπουργού, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν πως «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι σε μείζονα θεσμική και προγραμματική σύγκρουση με το σύστημα Μητσοτάκη. Το προχθεσινό μας σχόλιο ισχύει στο ακέραιο. Για τη σημερινή συνέντευξη, ουδέν σχόλιο».

Υπενθυμίζεται πως ο όρος που έθεσε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να μην γίνει πρωθυπουργός ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές, χωρίς να αποκαλύπτει το πρόσωπο που εκείνος θα προτείνει, προκάλεσε την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Μιλώντας την επόμενη ημέρα στον «Σκάι 100.3», ο Λοβέρδος, που ήταν διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το 2021, σημείωσε ότι όταν κάποιος απορρίπτει πρόσωπα, οφείλει και να προτείνει συγκεκριμένο, τοποθέτηση που εκλήφθη από τη Χαριλάου Τρικούπη ως ευθεία βολή προς την πλευρά του αρχηγού του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος.

«Καταρχάς, το κόμμα το δικό μας, έχει αρχηγό. Τον κύριο Ανδρουλάκη. Άρα όποιος ψηφίζει το κόμμα μας, ψηφίζει για να είναι ηγέτης και της χώρας, ο πρόεδρος του κόμματος μας (…) Είναι στη διακριτική του ευχέρεια, προ των εκλογών, να πει και ποιον προτείνει», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολούθησε «παγωμάρα» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με μέλη της να κρύβουν τη δυσφορία τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποίησαν, καθώς εκτιμούν ότι η κίνηση Λοβέρδου τοποθετεί «νάρκη» στην προσπάθεια που καταβάλει το κόμμα, προκειμένου να κερδίσει διψήφιο ποσοστό στις επικείμενες εκλογές.

Έντονη ενόχληση υπήρξε και στην ηγεσία του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα όσα είχαν συμβεί, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ακολούθησε ένας κύκλος τηλεφωνημάτων, με το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προχωράει στην παρακάτω, ιδιαίτερα σκληρή διαρροή εναντίον του πρώην υπουργού. «Πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γ. Οικονόμου και τον Α. Σκέρτσο», σημείωσαν κύκλοι της ηγεσίας.

Στη συνέχεια, όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Ανδρέα Λοβέρδο, λάμβαναν την απάντηση «ουδέν σχόλιο», με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης. Μάλιστα, στη συνέχεια μίλησε στη Βουλή, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο περιστατικό, που έβαλε το κόμμα του σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ