Αμύγδαλα: Ποιος ξηρός καρπός αλλάζει τον μεταβολισμό μας;


Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τρώνε αμύγδαλα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν ψάχνετε για μια προσθήκη στη διατροφή σας που έχει μια υγιεινή γροθιά, μια μικρή μερίδα αμύγδαλα εδώ και εκεί μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Οφέλη για την υγεία

Τα αμύγδαλα έχουν μια πλούσια διατροφική γροθιά για να ωφελήσουν εσάς και το σώμα σας. Αν θέλετε να ενισχύσετε την καρδιά σας, τα οστά σας ή ακόμα και τη λίμπιντο σας, τα αμύγδαλα μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε το κόλπο. Εδώ είναι μερικά σημαντικά οφέλη για την υγεία των αμυγδάλων:

Χαμηλότερη Χοληστερόλη

Η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά στη μείωση των επιπέδων του κακού είδους χοληστερόλης, που ονομάζεται λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), και στην αύξηση των επιπέδων του καλού είδους, της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας (HDL) χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες για να σας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Αν και περιέχουν μεγάλο αριθμό θερμίδων, τα αμύγδαλα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου αύξησης βάρους και παχυσαρκίας – αρκεί να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας. Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες στους ξηρούς καρπούς σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την πρόσληψη θερμίδων, ενώ παράλληλα ικανοποιείτε την πείνα σας.

Χαμηλή πίεση αίματος

Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συστολικής αρτηριακής σας πίεσης, η οποία προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το σώμα σας, όπως μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και διαιτητικές ίνες. Μια μόνο μερίδα αμύγδαλου αποτελεί ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ.

Πιο δυνατά οστά

Τα αμύγδαλα έχουν ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία βελτιώνουν την υγεία των οστών και μπορούν να σας προστατεύσουν από κατάγματα.

Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα

Τα αμύγδαλα φαίνεται να βοηθούν στον περιορισμό των αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα, κάτι που είναι βασικό για τα άτομα με διαβήτη.

Καλύτερη υγεία του εντέρου

Πρόσφατη έρευνα φαίνεται να υποδηλώνει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να προστατεύσουν την υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα του γαστρεντερικού συστήματος (GI). Ένα πιο υγιές έντερο σημαίνει καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και πιο δυνατό σώμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ