Τονώστε το ανοσοποιητικό σας με εχινάκεια


Τα τελευταία χρόνια οι θεραπευτικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και ένα από αυτά ξεχωρίζει για επτά ξεχωριστούς λόγους: Η Εχινάκεια.

Η χρήση της ξεκινά τουλάχιστον από το 1600 μ.Χ. στην Αμερική, ωστόσο, η Εχινάκεια έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς θεωρείται ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την αντίδραση του οργανισμού σε μολύνσεις.

Ιδού, λοιπόν, τα επτά «μυστικά» της Εχινάκειας που πρέπει να μάθεις:

  1. Βοηθά στη μείωση του κρυολογήματος και της γρίπης

Η Εχινάκεια αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη θεραπεία στις ΗΠΑ για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά σε σημαντικό βαθμό στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης και στην επιτάχυνση της ανάρρωσης. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ενός κρυολογήματος που μόλις ξεκινά. Παρόλα αυτά, δεν συνιστάται η χρήση της για μακροχρόνια πρόληψη των κρυολογημάτων.

  1. Είναι διεγερτικό του ανοσοποιητικού συστήματος

Έχει αποδειχθεί ότι η Εχινάκεια διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και τις εκκρίσεις τους σε παράγοντα νέκρωσης όγκων (ΤΝF), που προκαλεί την καταστροφή των κυττάρων και των μικροβίων. Τα πολυσακχαριδικά και πολυακετυλενιακά κλάσματα του βοτάνου διεγείρουν την παραγωγή Β λεμφοκυττάρων. Παρόλα αυτά, απαιτούνται περαιτέρω επιστημονικές μελέτες για να αποδειχθούν οι ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες της Εχινάκεια.

  1. Είναι ισχυρό αντιιικό

Τα εκχυλίσματα της Εχινάτσια έχουν δοκιμαστεί για τις δραστικές αντιιικές τους ιδιότητες. Πράγματι, έχει αποδειχθεί ότι τα εκχυλίσματα αυτού του βοτάνου αυξάνουν την αντίσταση στη γρίπη, τον έρπη και τους ιούς της ανεμοβλογιάς. Αυτές οι ιδιότητες θεωρείται ότι οφείλονται στη σύνδεση κάποιων παραγόντων του βοτάνου με υποδοχείς υδατανθράκων που βρίσκονται στα Τ λεμφοκύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια), γεγονός που οδηγεί στην ενεργοποίησή τους!

  1. Είναι βότανο αντιβακτηριακό

Αν δεν το γνωρίζατε, σας ενημερώνουμε πως η Εχινάκεια δρα κατά του σταφυλόκοκκου, που προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες, ενώ μάχεται και τον Proteus mirabilis, που είναι υπεύθυνο για ουρολοιμώξεις.

  1. Είναι αντισπασμωδικό

Οι σπασμοί που οφείλονται σε μη φυσιολογικά υψηλά επίπεδα ακετυλοχολίνης -μια χημική ουσία που εμπλέκεται στη λειτουργία του νευρικού συστήματος- έχει αποδειχθεί ότι ελέγχονται σε κάποιο βαθμό με τη χρήση της Εχινάκεια.

  1. Βοηθά στην επούλωση πληγών

Το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό κολλαγόνου και συνδετικού ιστού και το πολυσακχαριδικό εκχύλισμα της Εχινάκειας έχει αποδειχθεί πως βοηθά στο σχηματισμό ενός σταθερού συμπλέγματος που περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ.

  1. Καταπολεμά τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης

Τέλος, η Εχινάκεια μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της ερεθισμένης ουροδόχου κύστης και των βακτηριακών λοιμώξεων αυτής.

Τονώστε το ανοσοποιητικό με Εχινάτσια

Κρατήστε, λοιπόν, τη γρίπη και το κρυολόγημα μακριά, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα με την Εχινάτσια, ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα τονώσει τον οργανισμό σας και θα του δώσει τις ουσίες που χρειάζεται για να περάσει το φετινό Χειμώνα με ενέργεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ