Klinex: Καθαριότητα και ασφάλεια υγιεινής με φροντίδα για την κοινωνία και το περιβάλλον


Μία μάρκα συνυφασμένη με την καθαριότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή για την ελληνική κοινωνία είναι η Klinex, που εδώ και 70 χρόνια παράγει αποτελεσματικά προϊόντα, που διατηρούν τους χώρους που μοιραζόμαστε ασφαλείς και υγιεινά καθαρούς.

Στην αυγή της νέας εποχής που ανατέλλει για ολόκληρη την ανθρωπότητα, με τη στροφή στην κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Klinex προχωρά στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της παραμένει η φροντίδα στο περιβάλλον και η στήριξη στον άνθρωπο, και, συνολικά, στην κοινωνία, με σταθερό γνώμονα την καθαριότητα και την υγιεινή.

Klinex σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, από ανακυκλωμένο πλαστικό στου Ρέντη

Ήδη αυτό γίνεται πράξη και μάλιστα στη χώρα μας, καθώς στο εργοστάσιο της Unilever στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, παράγονται προϊόντα Klinex σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία, από ανακυκλωμένο πλαστικό, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη.

Η Unilever, ως πρωτοπόρος σε θέματα βιωσιμότητας, έχει δεσμευτεί από το 2019 ότι όλες οι πλαστικές συσκευασίες της θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες έως το 2025 και παρασκευασμένες από τουλάχιστον 25% ανακυκλωμένο πλαστικό. Πρόκειται για ένα πραγματικά φιλόδοξο, όραμα εναρμονισμένο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, το οποίο υλοποιείται με πίστη και προσήλωση παρά τις τυχόν αντιξοότητες που εμφανίζονται. Αξίζει να γνωρίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη δράση της Klinex και τη χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στις νέες συσκευασίες, ουσιαστικά εξοικονομούνται ήδη 230 τόνοι πλαστικού κάθε χρόνο.

Klinex στα σχολεία για τη δημιουργία μιας συνειδητοποιημένης νέας γενιάς

Παράλληλα με τις δράσεις και τις αλλαγές που ενσωματώνει η Klinex αναφορικά με την παραγωγή των προϊόντων της, «τρέχει» εδώ και επτά χρόνια, μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία σε δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Το 2016 για πρώτη φορά, ξεκίνησε η προσφορά δωρεάν καθαριστικών προϊόντων, σε ετήσια βάση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας, που σταδιακά επεκτάθηκε τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά.

Όσον αφορά στο αριθμητικό σκέλος της, η Klinex έχει προσφέρει δωρεάν καθαριστικά προϊόντα σε περισσότερα από 1350 σχολεία, σε 147 δήμους! Μέχρι σήμερα, η μάρκα έχει διαθέσει πάνω από 450 τόνους καθαριστικών προϊόντων και συνεχίζει με την ίδια φροντίδα την προσφορά της για την υγιεινή καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Η δράση όμως έχει επεκταθεί και περιεχομενικά καθώς πλέον έχει μετουσιωθεί σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα: Πρόκειται για το «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» – ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Δημοτικού, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, τόσο τα ίδια όσο και οι εκπαιδευτικοί τους, σχετικά με την αξία της καθαριότητας και της υγιεινής στους σχολικούς χώρους. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ειδικούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης και είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό που επιθυμεί να το υλοποιήσει στην τάξη του, στο site της Klinex. Μέσω του προγράμματος αυτού, που έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι μικροί μαθητές και «πολίτες του αύριο» μαθαίνουν να υιοθετούν συμπεριφορές υγιεινής και να σέβονται τον εαυτό τους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ενημερωτικό υλικό.

Στόχος της μάρκας ήταν -και παραμένει πάντα- να στηρίξει την προσπάθεια ώστε οι χώροι μέσα στους οποίους τα παιδιά μας περνούν τη μέρα τους, να διατηρούνται υγιεινά καθαροί. Μάλιστα, προτού προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, συμβουλεύτηκε τα αποτελέσματα διεθνών μελετών, οι οποίες τονίζουν το θετικό ρόλο που παίζει ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον στην εξέλιξη των παιδιών, όχι μόνο σε μαθησιακό, αλλά και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Η πορεία προς το βιώσιμο αύριο απαιτεί αλλαγές και ήδη οι πρωτοπόροι στην κοινωνία μας έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους, έχουν ενστερνιστεί τον δρόμο αυτό και μας προσκαλούν να τον ακολουθήσουμε. Η Klinex αποδεικνύει εμπράκτως πως διαθέτει όχι μόνο στέρεες βάσεις και γερά θεμέλια, αλλά και δύναμη ώθησης προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ