Ελβετία: Καταδικάστηκαν 4 τραπεζίτες που βοήθησαν στενό φίλο του Πούτιν να μεταφέρει κεφάλαια


Τέσσερις τραπεζίτες που επέτρεψαν σε στενό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν να καταθέσει τεράστια ποσά σε ελβετικές τράπεζες κρίθηκαν ένοχοι για έλλειψη δέουσας επιμέλειας

Τέσσερις τραπεζίτες που βοήθησαν στενό φίλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μεταφέρει εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέσω ελβετικών τραπεζικών λογαριασμών καταδικάστηκαν για έλλειψη δέουσας επιμέλειας στις οικονομικές συναλλαγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα πρώην στελέχη του υποκαταστήματος της ρωσικής Gazprombank στη Ζυρίχη καταδικάστηκαν σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή επειδή βοήθησαν τον τσελίστα Σεργκέι Ρολντουγκίν, με το παρατσούκλι «το πορτοφόλι του Πούτιν».

Ο κ. Ρολτουγκίν φέρεται να πλήρωσε 50 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2014 και 2016, χωρίς να δώσει καμία αξιόπιστη εξήγηση για την προέλευση των χρημάτων. Σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία, οι τράπεζες υποχρεούνται να απορρίψουν ή να κλείσουν λογαριασμούς εάν έχουν αμφιβολίες για τον κάτοχο του λογαριασμού ή την πηγή των χρημάτων. Ο τσελίστας, είναι «νονός» της μεγαλύτερης κόρης του προέδρου Πούτιν, Μαρίας.

Τρεις από τους καταδικασθέντες τραπεζίτες είναι Ρώσοι και ένας Ελβετός. Οι άνδρες, οι οποίοι δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν βάσει των ελβετικών περιορισμών, δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του ελβετικού δικαστηρίου.

Πηγή: ΒΒC



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ