Ο πιο απλός τρόπος για να διακοσμήσετε ακόμα και την πιο μικρή κουζίνα


Τίποτα δεν δίνει τόση ζωή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε έναν χώρο όση δίνουν τα φυτά. Στην κουζίνα ειδικότερα, τα φυτά εξυπηρετούν και έναν διπλό ρόλο: αφενός ομορφαίνουν και χρωματίζουν τον χώρο και αφετέρου μπορείτε να έχετε βότανα που θα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας.

Ίσως νομίζετε πως ο χώρος στην κουζίνα σας είναι περιορισμένος για να φιλοξενήσει μερικά φυτά, αλλά εμείς θέλουμε να σας πούμε πως όσο μικρή κι αν είναι η κουζίνα σας πάντα υπάρχουν τρόποι για να τα εντάξετε μέσα σ’ αυτή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φως και οι παρακάτω ιδέες.

Στον τοίχο

Αν έχετε οποιοδήποτε κενό σημείο σε κάποιο τοίχο, τότε μπορείτε να φτιάξετε μία ή δύο πολύ απλές κατασκευές, όπως αυτές της φωτογραφίας, που θα λειτουργήσουν ως ζαρντινιέρες. Φυτέψτε μέσα τα βότανα που σας αρέσουν και αυτόματα η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει και θα διακοσμηθεί υπέροχα.

Δίπλα από τη βρύση

Ο χώρος δεξιά και αριστερά από τη βρύση του νεροχύτη σας είναι ιδανικός για να βάλετε μερικά μικρά φυτά. Συνήθως, μάλιστα, εκεί βρίσκεται και το παράθυρο που επιτρέπει στο φως να μπαίνει στην κουζίνα σας. Προμηθευτείτε γλάστρες που ταιριάζουν με την αισθητική σας. Η μικρή αυτή παρέμβαση θα αλλάξει πολύ την ατμόσφαιρα της κουζίνας σας.

Πάνω από το ψυγείο

Συνήθως ο χώρος πάνω από το ψυγείο μένει ανεκμετάλλευτος. Γι αυτό και είναι ιδανικός για να φιλοξενήσει τα φυτά σας. Τοποθετήστε φυτά με μεγάλα φύλλα ή φυτά τα οποία «πέφτουν» προς τα κάτω όσο μεγαλώνουν. Το ψυγείο σας θα μεταμορφωθεί.

 

Σε κουρτινόξυλο

Δεν χρειάζεται να απασχολήσετε χώρο από τοπάτωμα ή από τον πάγκο της κουζίνας, ειδικά αν η κουζίνα σας είναι μικρή. Ένα κουρτινόξυλο που θα μπει σε κάποιο βολικό σημείο είναι αρκετό για να κρεμάσετε γλάστρες με φυτά και να φέρετε πράσινη ζωή στην κουζίνα σας.

Σε μια φρουτιέρα

Προμηθευτείτε μια φρουτιέρα με πολλά επίπεδα, όπως αυτή της φωτογραφίας, και δημιουργήστε μια υπέροχη σύνθεση με φυτά και φρούτα. Τα πολλά και διαφορετικά χρώματα θα δημιουργήσουν μια όμορφη και πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα.

 

Σε ράφια

Αν έχετε ανοιχτά ράφια στην κουζίνα, τότε εξασφαλίστε λίγο χώρο και βάλτε μικρές γλάστρες ανάμεσα στα σκεύη και τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Αν, μάλιστα, τα ράφια σας είναι από ξύλο θα δημιουργηθεί μια πανέμορφη σύνθεση που θα παραπέμπει στα χρώματα και υλικά της φύσης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ