10 dating στόχοι για αυτή τη χρονιά


Μπορεί αυτή τη χρονιά, οι στόχοι σου να έχουν περισσότερο να κάνουν με την υγεία ή την καριέρα σου. Το dating όμως είναι μέρος της ζωής σου όπως και να το κάνουμε. Ίσως η προηγούμενη χρονιά να σε απογοήτευσε και να νιώθεις ότι δεν πήρες όσα σου άξιζαν. Δεν είναι εποχή για ριγμένη ψυχολογία όμως αυτή. Θα πάρεις μια βαθιά ανάσα, θα σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις και θα το στοχεύσεις.

Ακολουθούν δέκα dating στόχοι που αξίζει να προστεθούν στη λίστα σου το 2019:

1. Θα πεις “ναι” σε περισσότερα πρώτα ραντεβού
Σίγουρα μπορείς να βρεις αρκετούς λόγους για να πεις όχι σε ένα πρώτο ραντεβού. Όμως το να βγεις εκεί έξω και να γνωρίσεις ανθρώπους είναι από τα βασικά πράγματα που οφείλεις στον εαυτό σου. Να γνωρίζει, να παρατηρεί, να επιλέγει και να επιλέγεται. Στην τελική, μόνο με μια συζήτηση face-to-face μπορείς να ακούσεις το κλικ, όταν αυτό συμβεί.

2. Θα πας σε περισσότερα parties
Από το να σκοράλεις στο Instagram ή να κάνεις απανωτά swipes σε κάποιο dating app, δεν είναι προτιμότερο το να ντυθείς γυναίκα και να δεις κόσμο; Υπάρχει η πιθανότητα ο έρωτας της ζωής σου να σε περιμένει στο party γενεθλίων της φίλης σου που εσύ βαριέσαι να πας. Θέλεις να πατήσεις skip στον έρωτα της ζωής σου; Σίγουρα όχι.

3. Θα σταματήσεις να κάνεις ghosting
Ώρα να ωριμάσεις και να καταλάβεις πως το να πεις την αλήθεια -όσο σκληρή κι αν είναι- δεν είναι και τόσο δύσκολο. Δε σου αρέσει τελικά; Πες το. Δεν είσαι έτοιμη για σχέση; Πες το. Δε σου άρεσε το σπίτι του; Μάντεψε: μπορείς να το εκφράσεις. Το να ξοδεύεις τον χρόνο κάποιου είναι από τα πιο άδικα πράγματα που μπορείς να του κάνεις.

4. Γίνε ξεκάθαρη με το τι ακριβώς ψάχνεις
Ψάχνεις μια μακροχρόνια σχέση; Θες σεξ και επιβεβαίωση; Θέλεις απλά να γνωρίζεις κόσμο και να φλερτάρεις; Ό,τι κι αν είναι αυτό που έχεις ανάγκη αυτή τη στιγμή, όσο άκομψο ή ακόμα και ρομαντικό αν ακούγεται, είναι αυτό που θα σε καλύψει. Ξεκίνησε να το κάνεις σαφές στα ραντεβού σου, όσο και αν φοβάσαι ότι μπορεί να τρομάξεις κάποιον. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει.

5. Βρες κάτι που να είναι διαφορετικό από τον “τύπο” σου
Εντάξει, σε όλους μας αρέσει συνήθως κάτι συγκεκριμένο και έχουμε θέσει κάποια στάνταρ. Συνειδητά ή μη. Αυτή τη χρονιά, δώσε την ευκαιρία σε κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχεις μάθει να “διαχειρίζεσαι”, να σε εκπλήξει.

6. Μάθε πότε πρέπει να αποχωρείς
Το 2019 το ερώτημα “λες να μη με γουστάρει;” δεν έχει καμία θέση στη ζωή σου. Όποιος ενδιαφέρεται μένει, ασχολείται, παίρνει τηλέφωνα, απαντάει σε μηνύματα και δεν τον ψάχνεις. Next.

7. Θα στέλνεις μηνύματα όποτε θέλεις
Αρκετά με το “game”. Θα κάνεις ό,τι νιώθεις, θα στέλνεις “σε σκέφτομαι” όποτε τον σκέφτεσαι. Χωρίς φίλτρα, χωρίς καταπίεση, χωρίς να κρύβεις το κινητό σε συρτάρια, προσποιούμενη ότι το έχεις ξεχάσει.

8. Θα κάνεις την πρώτη κίνηση
Αρκετή καταπίεση έχουν φάει τα αγόρια. Ας μοιραστούμε και εμείς λίγο μαζί το άγχος του να κάνουν πάντα εκείνα την πρώτη κίνηση. Σου αρέσει αλλά βλέπεις ότι ντρέπεται; Πιες το ποτό σου και πήγαινε να του το πεις.

9. Δε θα μένεις σε καταστάσεις που δε σε καλύπτουν στο 100%
Το 2019 λέω να αφήσουμε τις αφορμές για συμβιβασμούς. Αν μια σχέση δε σε γεμίζει, δε βλέπεις τα πυροτεχνήματα και δε νιώθεις τις πεταλούδες, φύγε. Πάντα αν αυτά τα τρία “συμπτώματα” σου λείπουν. Αν πάλι θέλεις να χωρίσεις και δεν ξέρεις αν αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση, κάνε τον κανόνα 80/20 ποστ ιτ στο ψυγείο.

10. Αγάπησε το να είσαι single
Τι σημαίνει πρακτικά το να είσαι single; Μπορείς να φλερτάρεις όσο θέλεις, να κάνεις όσο binge watching αντέχεις, να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου και η λίστα είναι μεγάλη και απολαυστική. Και αυτό θα συμβαίνει μόνο μέχρι την επόμενη σχέση σου, οπότε αν είσαι single απόλαυσέ το όσο μπορείς. Make it count!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ