«Nomophobia» είναι η λέξη του 2018, αλλά τι σημαίνει;


«Nomophobia» είναι η λέξη του 2018 από το Cambridge Dictionary. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει συνέχισε να διαβάζεις!
Μπορεί η λέξη «Nomophobia» να σου είναι άγνωστη αλλά η συμπεριφορά την οποία περιγράφει είναι πάρα πολύ συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια και μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε!

Σύμφωνα με το λεξικό η συγκεκριμένη λέξη σημαίνει, «ο φόβος ή η ανησυχία ότι μπορεί να μείνουμε χωρίς το κινητό μας ή ότι θα είμαστε ανίκανοι να το χρησιμοποιήσουμε».

Το νόημά της μπορεί να προκύψει από την εξέταση της ίδιας της λέξης, η οποία είναι ένας συνδυασμός του «no» (όχι), “phobia” (φοβία) και «mo», σε σχέση μ’ ένα κινητό τηλέφωνο (mobile phone), οδηγώντας τη φράση να σημαίνει «φοβία καμίας κινητής συσκευής».

Ενώ η nomophobia δεν είναι επιστημονικός όρος, είναι αυτός που έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής στους ερευνητές τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εξάρσεις της τεχνολογίας είναι πλέον πιο διαδεδομένες από ποτέ.

Μερικές φορές αναφέρεται ως «άγχος αποχωρισμού του smartphone», αν και σπάνια έχει να κάνει με τον φόβο του να μην είσαι σε θέση να κάνεις τηλεφωνήματα ή να στείλεις μηνύματα.

Αντ ‘αυτού, οι επιστήμονες από το City University του Χονγκ Κονγκ και το Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan στη Σεούλ είπαν ότι πρόκειται για τα smartphones που είναι τώρα τόσο προχωρημένα και προσωπικά για εμάς που πραγματικά έχουν γίνει μια επέκταση των εαυτών μας.

Επομένως, όταν δεν είμαστε σε θέση να έχουμε επαφή μαζί τους, μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι χάνουμε μια αίσθηση της ταυτότητάς μας, και αυτό από μόνο του μπορεί να προκαλέσει άγχος.

Το λεξικό του Cambridge αποκάλυψε ότι η nomophobia είχε επιλεγεί ως «the people’s word of 2018» σε δημόσια ψηφοφορία που κάλεσε τους αναγνώστες του blog και τους social media followers να επιλέξουν από έναν κατάλογο τεσσάρων λέξεων που πίστευαν ότι συνόψισαν το έτος.

Η επιλογή σας, nomophobia, μας λέει ότι οι άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο μάλλον βιώνουν αυτό το είδος άγχους σε βαθμό που χρειάζεται να του δώσουμε ένα όνομα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ