Σοκ στην Χαλκιδική για τον 78χρονο «ξανθό μάγο» που βίαζε την 16χρονη βαφτιστήρα του


Ο 78χρονος από τη Χαλκιδική βίαζε την 16χρονη βαφτιστήρα του κατ’ εξακολούθηση. Η δικηγόρος του να αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης και ζητάει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της ανήλικης κοπέλας – Η Αστυνομία δημοσιοποίησε τα στοιχεία του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου

Σοκ έχουν προκαλέσει τα όσα γίνονται γνωστά για τον 78χρονο από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση την 16χρονη βαφτισιμιά του.

Πρόκειται για ένα πασίγνωστο ταχυδακτυλουργό που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’70, ’80 και ’90. Για δεκαετίες διασκέδαζε μικρούς και μεγάλους με τα μαγικά και τα τρικ που έκανε, γέμιζε πλατείες θέατρα και music halls μέχρι και θρυλικά καζίνο στο Las Vegas.

Σύμφωνα με την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Αστυνομία, πρόκειται για τον ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Γρηγόριο του Δημητρίου και της Θεοδώρας, γεν.1945 στο Κνίδη Βεντζίου Γρεβενών.

Σε βάρος του 78χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις α) του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και β) της κατάχρησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούνιο του έτους 2020 έως και το μήνα Αύγουστο του έτους 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη.

Το κορίτσι προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του στην υποδιεύθυνση ανηλίκων Θεσσαλονίκης και υποστήριξε πως όλα γίνονταν κατά τα διαστήματα από το καλοκαίρι του 2020 έως το 2021 στο κτήμα του κατηγορούμενου στην Χαλκιδική. Όπως κατέθεσε τον επισκεπτόταν τακτικά και πολύ συχνά στον χώρο βρίσκονταν μόνοι τους. Η ίδια τον κατηγορεί πως για να μην αντιδράει της έδινε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Δικηγόρος «ξανθού μάγου»: «Δεν υπάρχει βιασμός»

Η συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου, η οποία ανέλαβε την υπόθεση μετά την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, μίλησε στο Newsbomb.gr τονίζοντας ότι σύντομα θα υποβάλουν σχετικό αίτημα για να αρθεί η προσωρινή του κράτηση, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για να βρίσκεται στη φυλακή.

«Εκκρεμούν δύο ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, μία της ανήλικης και μία του κατηγορούμενου. Θέλω να δω την δικογραφία, να την εκτιμήσω και όταν το κρίνω θα υποβάλω σχετικό αίτημα, ώστε να αρθεί η προσωρινή κράτησή του. Ο εντολέας μου έχει περάσει τον μέσο όρο του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα, δεν είναι ύποπτος να τελέσει αδικήματα, έχει σταθερή κατοικία, λευκό ποινικό μητρώο. Δεν υπάρχει βιασμός», αναφέρει η κυρία Πακιρτζίδου.

«Η Δικαιοσύνη είναι μονόδρομος είτε αδικείται ένας άνθρωπος, είτε όχι. Θα δώσουμε στοιχεία και πιστεύουμε σε μία διαφορετική κρίση το επόμενο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

Επίσης σχολίασε το γεγονός ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για έξι μήνες. Η κυρία Πακιρτζίδου τόνισε ότι «θεωρώ πως είναι υπερβολή η διαπόμπευση του συγκεκριμένου, ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει θετικά και υπερασπιστικά, καθώς δε φοβόμαστε ότι θα υπάρξει κάτι άλλο, δηλαδή άλλη καταγγελία. Δεν έχει να φοβάται κάτι».

Τέλος, επεσήμανε πως «στις 40 μέρες περίπου που είναι προφυλακισμένος έχει επιδεινωθεί η υγεία του».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 78χρονου

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη του 78χρονου στις 22 Μαρτίου 2023.

«Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθησης, ανήλικης ημεδαπής.

Συνελήφθη για την υπόθεση, δυνάμει εντάλματος προσωρινής κράτησης κ. Ανακρίτριας, ο 78χρονος ημεδαπός νονός της ανήλικης.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σχημάτισαν ποινική δικογραφία σε βάρος του 78χρονου, καθώς από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021 ενώ βρισκόταν μόνος του με την 16χρονη (τότε) βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει του οποίου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ