Δένδιας: Στήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή υποψηφιότητα για τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό


Οι εκλογές για την Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του ΙΜΟ θα πραγματοποιηθούν κατά την 33η Συνέλευση του ΙΜΟ (27 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2023).

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της χθεσινής διμερούς συνάντησής του με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, στη Λευκωσία, ενημέρωσε τον ομόλογό του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, από πλευράς Ελλάδας, της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στην Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), για την περίοδο 2024 – 25.

Οι εκλογές για την Κατηγορία Γ’ του Συμβουλίου του ΙΜΟ θα πραγματοποιηθούν κατά την 33η Συνέλευση του ΙΜΟ (27 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2023).

Η εν λόγω απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσεται, μεταξύ άλλων, στο εξαιρετικό επίπεδο ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου,τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοέν σε Δένδια: Είμαστε ευγνώμονες για την αποφυγή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ελλάδα

Για διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελι Κοέν, χαρακτηρίζοντας ως παραγωγική την συνάντηση που είχε στην Κύπρο με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Ελλάδα, Κ. Κόμπο και Νίκο Δένδια.

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, που έγινε στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Κοέν ανέφερε ότι οι τρεις χώρες μοιράζονται τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας των τριών για το παρόν και το μέλλον, καθώς και αυτήν του σχήματος 3+1 με την συμμετοχή των ΗΠΑ.

«Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με άλλες χώρες της περιοχής, γεγονός που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένας ακόμη παράγοντας για την προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και των καλών σχέσεων μεταξύ κυρίαρχων κρατών», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρθηκε ακόμη στα ζητήματα της άμυνας και της ενέργειας, τονίζοντας ότι το Ισραήλ υποστηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου Χριστοδουλίδη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου.

Ειδική μνεία έκανε στο θέμα της τρομοκρατίας, αλλά και στις ελληνικές αρχές που απέτρεψαν επίθεση εναντίον στόχων στην Ελλάδα.

«Το Ισραήλ αισθάνεται ανακούφιση και ευγνωμοσύνη προς τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας που κατάφεραν να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων», επεσήμανε χαρακτηρίζοντας την τρομοκρατία, κοινό εχθρό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ