Αβοκάντο: 6 εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα σας


Τα αβοκάντο διαθέτουν μια μακρά λίστα θρεπτικών συστατικών. Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών Κ και C και φυλλικού οξέος, καθώς και Β5, Β6, Ε και καλίου

Περιέχουν επίσης πολλά μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε σε μικρές αλλά κρίσιμες ποσότητες, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2 και Β3.

Όσον αφορά τη σύνθεση πρωτεϊνών και υδατανθράκων, 7 από τα 9 γραμμάρια υδατανθράκων του αβοκάντο είναι φυτικές ίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικές για το πεπτικό και τη γενική υγεία. Τέλος, υπάρχει το μυστικό πίσω από τη λαχταριστή, μεταξένια νοστιμιά του αβοκάντο: το λίπος.

Από τα 15 γραμμάρια λίπους σε μια μερίδα, τα 10 είναι μονοακόρεστα λιπαρά, ένα καλό λίπος που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Πολλά από τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αβοκάντο έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος.

Αλλά τα ίδια στοιχεία το καθιστούν μια φυσική επιλογή για εφαρμογή απευθείας στο δέρμα σας για εκπληκτικά αποτελέσματα, επίσης.

6 Οφέλη του αβοκάντο για το δέρμα

Ενυδατώνει  την επιδερμίδα

Η ενυδάτωση είναι καλό πράγμα, σωστά; Αλλά η λέξη μπορεί να είναι λίγο παραπλανητική. Σημαίνει κυριολεκτικά να παίρνεις ή να κρατάς νερό. Αλλά το κλειδί για ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι στην πραγματικότητα η λιπαρότητα. Ένα στρώμα λαδιού στο δέρμα σας βοηθά να μην στεγνώσει το δέρμα σας.

Το δέρμα που συγκρατεί το νερό είναι υγρό, ελαστικό και ελαστικό. Η διατήρηση ενός υγιούς φραγμού του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντική και το λάδι όπως αυτό που βρίσκεται στο αβοκάντο μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στη διατήρηση αυτής της σημαντικής γραμμής άμυνας.

Ταυτόχρονα, το αβοκάντο παρέχει θρεπτικά συστατικά που διατηρούν το ελαστικό δέρμα υγιές. Οι βιταμίνες A, D και E που περιέχουν το αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Και το λινολεϊκό και το ελαϊκό οξύ είναι ισχυρές δυνάμεις για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε κορυφαίο σχήμα.

Μπορείτε να αποκτήσετε όλα αυτά τα οφέλη σε ένα ισορροπημένο μαλακτικό, όπως το βάλσαμο πολλαπλών χρήσεων με 3 εκχυλίσματα αβοκάντο. Με πιστοποίηση EWG, είναι η τέλεια, ασφαλής λύση για ξηρό δέρμα για όλη την οικογένεια.

Μειώνει τη φλεγμονή

Εκτός από την ενίσχυση της ενυδάτωσης, το αβοκάντο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη της φλεγμονής στο σώμα. Η φλεγμονή μπορεί να προέλθει από οποιοδήποτε αριθμό δερματικών προβλημάτων, όπως ψωρίαση, κνίδωση ή εξανθήματα. Ευτυχώς, το εκπληκτικό αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει.

Η κατάποση ελαίου αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει ειδικά στην άμβλυνση των επιπτώσεων της φλεγμονής. Επιπλέον, το αβοκάντο μπορεί να διατηρήσει τον μοναδικό κυτταρικό πλούτο του δέρματος του μικρού σας.

Βοηθά στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος

Όταν βρίσκεστε έξω, βομβαρδίζεστε με επιβλαβή ακτινοβολία από τον ήλιο. Πιο ανησυχητικό, ίσως, είναι οι υπεριώδεις (UV) ακτίνες του. Το δέρμα σας είναι η κύρια γραμμή άμυνάς σας έναντι αυτής της ακτινοβολίας, αλλά μπορεί επίσης να καταστραφεί από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Τα καλά νέα είναι ότι το αβοκάντο περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη και τα δύο βοηθούν στην προστασία από αυτό το είδος ακτινοβολίας.

Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος

Το ελαστικό δέρμα τεντώνεται και υποχωρεί ενώ παραμένει λεία στην όψη. Αλλά η απώλεια ελαστικότητας μπορεί να οδηγήσει σε σημάδια, γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα σας. Πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι η σωστή πρόσληψη λιπών – ιδιαίτερα υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών – μπορεί να αυξήσει την ελαστικότητα του δέρματος.

Ευτυχώς για εμάς, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε αυτά τα υγιή λίπη, κάτι που είναι μια νίκη για το δέρμα!

Παρέχει θρεπτικά συστατικά για καταπραϋντική και επούλωση

Τι χρειάζεται το δέρμα σας για να επουλωθεί και να νιώσει καλύτερα; Ώρα να αφήσουμε τις φυσικές διεργασίες του να κάνουν τη δουλειά, φυσικά, και τα δομικά στοιχεία για να κάνουν τη δουλειά.

Τα κυριότερα από αυτά τα δομικά στοιχεία είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα και ορισμένες ενώσεις, όπως τα υγιή λίπη και το ελαϊκό οξύ, τα οποία μπορεί να προσφέρει το αβοκάντο.

Βελτιώνει τη συνολική υγεία του δέρματος

Η εξισορρόπηση της υγρασίας, η διατήρηση της φλεγμονής υπό έλεγχο, η παροχή ενός φυσικού φραγμού στις εξωτερικές τοξίνες, η διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και η προώθηση της επούλωσης είναι όλα τα μέρη της ύπαρξης υγιούς δέρματος.

Αλλά το αβοκάντο μπορεί επίσης να ενισχύσει την παραγωγή άλλων βασικών στοιχείων για υγιές δέρμα, όπως το κολλαγόνο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ