Στη μάχη της «γειτονιάς» ρίχνεται ο Αλέξης Τσίπρας


Όλα τα όπλα στη μάχη για τις επικείμενες εκλογές ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας

Το ισχυρό του «όπλο», την προσωπική επαφή με τους πολίτες, επιστρατεύει ο Αλέξης Τσίπρας, στη τελική ευθεία προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να επισκέπτεται γειτονιές της Αττικής, με στόχο να μιλήσει, αλλά κυρίως να ακούσει τις αγωνίες των ψηφοφόρων.

Στις εκλογές του 2000, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, είχε ζητήσει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουν «πόρτα, πόρτα» για να κερδηθεί η «μάχη» από τον τότε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή. Αυτή η παρότρυνση του Κ. Σημίτη, έμεινε στην πολιτική ιστορία της χώρας και αρκετοί θέλησαν, έκτοτε, να την κάνουν πράξη.

Ωστόσο, λίγοι τα κατάφεραν. Άλλοι γιατί δεν είχαν τον κατάλληλο μηχανισμό και άλλοι διότι αδυνατούσαν να αναπτύξουν την κατάλληλη διαπροσωπική επικοινωνία με τους πολίτες. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεδομένο πως διαθέτει το δεύτερο. Και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε του περιοδεία. Και αυτό το χάρισμά του, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι μετά την «έφοδο» που πραγματοποίησε την Παρασκευή στα «γαλάζια κάστρα» της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, επέλεξε να επισκεφτεί ένα από τα μεσοαστικά προάστια του Βόρειου Τομέα της Β΄Αθηνών, την Αγία Παρασκευή.

Εκεί χαιρέτισε τους περαστικούς, μίλησε με τους καταστηματάρχες και πραγματοποίησε μια αυθόρμητη ομιλία σε καφέ της πόλης, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων. Ακόμα και αρκετοί περαστικοί στάθηκαν για να ακούσουν τα λεγόμενα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα της μεσαίας τάξης – κάτι που, άλλωστε, αποτελεί βασικό σημείο του προεκλογικού του προγράμματος.

Σήμερα, θα ακολουθήσει ένας άλλος δήμος, της Δυτικής Αττικής αυτή τη φορά, η Ελευσίνα. Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί σε ένα άλλο κομμάτι του προγράμματος του, επίσης πολύ σημαντικό, που αφορά τους εργαζόμενους, αλλά και στο σχέδιο του για την προοδευτική κυβέρνηση.

«Όχι σε κυβέρνηση ηττημένων»

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έσβησε» ακαριαία -για ακόμα μία φορά- «φωτιές» που ανάβουν στελέχη του κόμματος, που επιμένουν να μιλούν για την «κυβέρνηση των ηττημένων», δηλαδή για κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Action 24, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο σενάριο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

«Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει: προοδευτική κυβέρνηση συνεργασία την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οι αυτοδύναμες και αλαζονικές κυβερνήσεις μας οδήγησαν στην χρεοκοπία», κλείνοντας μια και καλή την όλη συζήτηση, επαναλαμβάνοντας πως αυτή η κυβέρνηση θα μπορεί να προκύψει μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ την 21η Μαΐου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ