Απώλεια ακοής: Το 50% των ενηλίκων συμφωνεί με μέτρα πρόληψης


Περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες στις ΗΠΑ συμφωνούν με μία ή περισσότερες προστατευτικές ενέργειες για την πρόληψη της απώλειας ακοής από ενισχυμένη μουσική σε χώρους και εκδηλώσεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 31 Μαρτίου των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των ΗΠΑ.

Ο John Eichwald, από το CDC στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από την έρευνα FallStyles του 2022 σε ενήλικες των ΗΠΑ για να εξετάσουν τις αντιλήψεις σχετικά με την πρόληψη της απώλειας ακοής από ενισχυμένη μουσική σε χώρους ή εκδηλώσεις. Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με τρεις δηλώσεις:

  • Τα επίπεδα ήχου σε χώρους ή εκδηλώσεις πρέπει να είναι περιορισμένα
  • Θα πρέπει να αναρτώνται προειδοποιητικές πινακίδες εάν ο ήχος υπερβαίνει τα ασφαλή επίπεδα
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείται προστασία ακοής εάν ο ήχος υπερβαίνει τα ασφαλή επίπεδα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφώνησαν ότι τα επίπεδα ήχου θα πρέπει να περιοριστούν για να μειωθεί ο κίνδυνος απώλειας ακοής, θα πρέπει να αναρτώνται προειδοποιητικές πινακίδες εάν ο ήχος υπερβαίνει τα ασφαλή επίπεδα και θα χρησιμοποιούσαν προστασία ακοής όταν η μουσική φτάσει σε δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα (54.1 , 75,4 και 61,2 τοις εκατό, αντίστοιχα).

Οι γυναίκες συμφώνησαν πολύ πιο συχνά από τους άνδρες ότι τα επίπεδα ήχου πρέπει να είναι περιορισμένα και να τοποθετούνται προειδοποιητικές πινακίδες (προσαρμοσμένες αναλογίες πιθανοτήτων, 1,2 και 1,5, αντίστοιχα). Η συμφωνία με τον περιορισμό των επιπέδων ήχου και τη χρήση προστατευτικού ακοής αυξήθηκε προοδευτικά με το μορφωτικό επίπεδο των ερωτώμενων.

«Οι παρεμβάσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να βοηθήσουν τα άτομα να κατανοήσουν τους κινδύνους των υψηλών επιπέδων ήχου και να διαχειριστούν την έκθεσή τους, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική για μια ζωή χωρίς τις εξουθενωτικές συνέπειες της απώλειας ακοής», γράφουν οι συγγραφείς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ