Σακίρα: To τελευταίο αντίο στη Βαρκελώνη – «Ένα ευχαριστώ σε όσους μου στέγνωσαν τα δάκρυα»


Η Σακίρα εγκατέλειψε τη Βαρκελώνη καθώς αναζητά μια νέα ζωή στο Μαϊάμι με τα παιδιά της μετά τον καταστροφικό χωρισμό της από τον Ζεράρ Πικέ

Η Σακίρα μπήκε στο Instagram την Κυριακή (2/3) για να αποχαιρετήσει τη Βαρκελώνη, εγκαινιάζοντας νέο κεφάλαιο στη ζωή της με τα παιδιά και τους γονείς της, μετά τον χωρισμό της από τον Ζεράρ Πικέ. Η 46χρονη ποπ σταρ δημοσίευσε μια εικόνα του ορίζοντα της Βαρκελώνης με μια μεγάλη λεζάντα στα ισπανικά.

«Εγκαταστάθηκα στη Βαρκελώνη για να δώσω στα παιδιά μου σταθερότητα, την ίδια που ψάχνουμε τώρα σε μια άλλη γωνιά του κόσμου δίπλα στην οικογένεια, τους φίλους και τη θάλασσα. Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην αναζήτηση της ευτυχίας τους. Ευχαριστώ όλους όσοι έκαναν σερφ σε τόσα πολλά κύματα μαζί μου εκεί στη Βαρκελώνη, την πόλη όπου έμαθα ότι η φιλία είναι αναμφίβολα μεγαλύτερη από την αγάπη».

Η γεννημένη στην Κολομβία τραγουδίστρια, γνωστή ως «βασίλισσα της λάτιν μουσικής», συνέχισε: «Ευχαριστώ όλους όσοι με ενθάρρυναν εκεί, στέγνωσαν τα δάκρυά μου, με ενέπνευσαν και με έκαναν να μεγαλώσω. Ευχαριστώ το κοινό μου στην Ισπανία που πάντα με κάλυπτε με την αγάπη και την πίστη του. Θα σας ξαναδώ και όπως είπε ο πατέρας μου τόσες φορές, θα τα ξαναπούμε στις στροφές», έγραψε.

https://www.instagram.com/p/CqjB_CkOP-8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Σακίρα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης την Κυριακή με τους δύο γιους της καθώς διέφευγε προς άγνωστη τοποθεσία και δεν θα επιστρέψει πριν από τη μετακόμισή της στη Φλόριντα. Η καταλανική εφημερίδα El Periodico το περιέγραψε ως το «τελευταίο αντίο» της καθώς η οικογένεια θα συνεχίσει στο Μαϊάμι για να ξεκινήσει τη νέα της ζωή εκεί.

Η Σακίρα ήταν ντυμένη casual καθώς περνούσε από το αεροδρόμιο με μεγάλες αποσκευές, επιλέγοντας ένα κομψό τζιν σύνολο. Εθεάθη να αγκαλιάζει κάποιον πριν πάρει το δρόμο για τις αναχωρήσεις. Οι γιοι της Μίλαν, δέκα ετών, και Σάσα, οκτώ, έδειχναν σπορ στα σύνολά τους καθώς έρχονταν με τη μητέρα τους στο αεροδρόμιο. Μόλις μπήκε στο αεροπλάνο, μοιράστηκε μια φωτογραφία από το φτερό του αεροπλάνου με την επιγραφή: «Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα ονειρευόμαστε. Μερικές φορές τρέχουμε αλλά δεν φτάνουμε. Μην αμφιβάλλετε ποτέ ότι θα είμαι εδώ…», έγραψε πάνω από την εικόνα.

Η είδηση της αποχώρησής της ακολούθησε προηγούμενες αναφορές ότι ο πρώην σύντροφος της Σακίρα είχε εξαγριωθεί όταν η καλλιτέχνης τον ειδοποίησε προ ημερών ότι θα πήγαινε στο Μαϊάμι αργότερα αυτή την εβδομάδα, ώστε τα παιδιά τους να ξεκινήσουν το σχολείο εκεί στις 11 Απριλίου.

Ο ιστότοπος της ισπανικής σόουμπιζ Vanitatis ανέφερε την Παρασκευή ότι η τραγουδίστρια θα έφευγε από τη Βαρκελώνη για να ξεκινήσει τη νέα της ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς και τους γιους της πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Οι δημοσιογράφοι Vasquez και Laura Fa, που αναφέρουν τακτικά στη Σακίρα στην καταλανική εφημερίδα El Periodico, είπαν ότι η δικηγόρος της Πιλάρ Μάνε είχε πει στον δικηγόρο του Πικέ σε επίσημη ανακοίνωση ότι αποχωρεί οριστικά.

Η ίδια η ποπ σταρ φέρεται να τηλεφώνησε στον πρώην αμυντικό της Μπαρτσελόνα για να επιβεβαιώσει την είδηση. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα δύο αγόρια θα ξεκινούσαν το σχολείο στη Φλόριντα στις 11 Απριλίου, προσδιορίζοντας το εκπαιδευτικό κέντρο ως Μαϊάμι Country Day, το οποίο βρίσκεται ακριβώς βόρεια της πόλης και έχει τη φήμη οτι είναι ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία για παιδιά της ηλικίας τους.

Ο Πικέ λέγεται ότι ήταν έξαλλος και ακόμα «στο σκοτάδι» για το ποια ακριβώς μέρα θα έφευγαν για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι πολύ ενοχλημένος γιατί του το είπαν την τελευταία στιγμή. Διαφωνεί με το γεγονός οτι τα παιδιά δεν τελειώνουν τη σχολική χρονιά στη Βαρκελώνη». Η 11η Απριλίου είναι η ημέρα που τα παιδιά στα σχολεία των ΗΠΑ επιστρέφουν στα μαθήματα μετά τις ανοιξιάτικες διακοπές, το περίφημο spring break.

Πηγή κοντά στην τραγουδίστρια είπε οτι ειναι σίγουρη για την απόφασή της να μετακομίσει στο Μαϊάμι πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε αποσπάσματα που δημοσιεύει η καταλανική εφημερίδα El Periodico: «Ο Μίλαν και ο Σάσα έχουν καλούς βαθμούς και οι δάσκαλοι δεν το βλέπουν ως πρόβλημα. Η απόφαση έχει εξεταστεί πολύ προσεκτικά και η Σακίρα αισθάνεται πολύ ήρεμη αφού τα σχολεία δεν προέβαλαν αντιρρήσεις. Αν επρόκειτο να τους επηρεάσει αρνητικά με οποιονδήποτε τρόπο, δεν θα είχε πάρει την απόφαση να πάει στο Μαϊάμι τώρα».

Οι δημοσιογράφοι με έδρα τη Βαρκελώνη είχαν προσδιορίσει την 1η Απριλίου ως την ημερομηνία που η Σακίρα θα έφευγε από την Ισπανία με τα παιδιά της αφού ανέστειλε τα προηγούμενα σχέδια να ταξιδέψει στις αρχές του έτους λόγω της κακής υγείας του 91χρονου πατέρα της Ουίλιαμ Μουμπάρακ. Αυτό συνέβη πριν νοσηλευτεί η μαμά της Νίντια Ριπόλ στο νοσοκομείο της καταλανικής πρωτεύουσας, αφού βρέθηκε θρόμβος στο πόδι της.

Η Σακίρα και ο Πικέ, που χώρισαν τον περασμένο Μάιο μετά από 11 χρόνια μαζί, επιβεβαίωσαν τον Νοέμβριο ότι κατέληξαν σε συμφωνία μετά από μια παρατεταμένη διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε με μια μαραθώνια 12ωρη συνάντηση με τους δικηγόρους τους. Υπέγραψαν τη συμφωνία σε ένα δικαστήριο στη Βαρκελώνη τον επόμενο μήνα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Πικέ, που βγαίνει πλέον με την 24χρονη Καταλανή καλλονή Κλάρα Κία, θα περνάει τις διακοπές με τα παιδιά του. Η επιθυμία της Σακίρα να μετακομίσει στο Μαϊάμι, όπου ζούσε και εδρεύει μέρος της οικογένειάς της, θεωρείται ότι ήταν το κύριο κόλλημα στην προηγούμενη αποτυχία των «πρώην» να πετύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η καλλιτέχνις, η οποία έχει συγγενείς και πολλούς στενούς φίλους στο Μαϊάμι, έχει μια έπαυλη αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών στην πόλη που λέγεται ότι έβαλε προς πώληση το 2018 προτού την αφαιρέσει από την αγορά πριν από λίγους μήνες. Στα τέλη του περασμένου μήνα, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ίσως έχει βρει νέο έρωτα στο Μαϊάμι. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος OK Diario ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί πως η 46χρονη μαμά δύο παιδιών γνώρισε τον μυστηριώδη άνδρα αρκετούς μήνες πριν γράψει το τελευταίο της τραγούδι με στόχο τον Πικέ και τη νέα του αγαπημένη.

Ο Πικέ από την πλευρά του δήλωσε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ότι ήταν «πολύ χαρούμενος» μετά τις δραματικές αλλαγές στη ζωή του που περιέλαβαν τον χωρισμό με τη Σακίρα και την αποχώρηση από το ποδόσφαιρο. «Κάθε γονέας έχει την ευθύνη να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά του. Πρόκειται για την προστασία τους. Αυτό κάνουν όλοι οι γονείς με τα παιδιά τους. Σε αυτό έχω επικεντρωθεί και αυτή είναι η δουλειά μου ως πατέρας ».

Ο δικηγόρος του Πικέ Ραμόν Ταμπορέρο είπε τον Φεβρουάριο, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για τις διαπραγματεύσεις του πρώην ζεύγους: «Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για το καλό των παιδιών τους, φροντίζοντας να μην είναι οι πρωταγωνιστές. Και οι δύο έχουν δείξει μεγάλη ευφυΐα». Σε μια αιφνιδιαστική συνέντευξη στην έγκριτη καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, ο 74χρονο δικηγόρος παραδέχτηκε τις συνομιλίες που κατέληξαν στη συμφωνία: «Χρειάστηκαν επτά μήνες διαπραγματεύσεων.

«Η συμφωνία ήταν περίπλοκη και απαιτούσε προπαρασκευαστικές συναντήσεις. Και η αποφασιστική επανένωση πριν από την υπογραφή διήρκεσε 13 ώρες». Η Σακίρα θα πρέπει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για μια δίκη 12 εκατομμυρίων λιρών για φορολογική απάτη, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, αφού κατηγορήθηκε για έξι κατηγορίες φορολογικής απάτης που λένε ότι διέπραξε μεταξύ 2012 και 2014.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ