Γιώργος Μαργαρίτης: «Ο τζόγος σε κάνει ό,τι θέλει» – Η μάχη με το τσιγάρο


Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης μίλησε για τον εθισμό που είχε στο παρελθόν με τον τζόγο και την επίδραση που είχε στην προσωπική του ζωή.

«Ο τζόγος είναι πάθος το οποίο σε κάθε ό,τι θέλει μερικές φορές και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Βρήκα τη δύναμη, αλλά άργησα πάρα πολύ μετά από μια δεκαετία. Ξεκίνησα τον πρώτο μου δίσκο με τον Τάκη Σούκα. Δεν ήμουν συνεπής πολλές φορές στα ραντεβού μου. Είχαμε ραντεβού τέσσερα χρόνια πριν και βρέθηκα μετά από τέσσερα χρόνια με τον Τάκη γιατί δεν πήγα. Το ραντεβού μας ήταν το ’76 και ανταμώσαμε το ’80. Η αιτία ήταν ο τζόγος. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Και όταν με είδε ο Σούκας μου είπε «καλώς τον, τελείωσε ο τζόγος; Άμα τελείωσε να κάνουμε δίσκο»», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Η μάχη με το τσιγάρο

Αναφέρθηκε και στο ότι κατάφερε να απεξαρτηθεί από έναν ακόμα εθισμό του, αυτή τη φορά στο τσιγάρο. Μιλώντας για τον αντικαπνιστικό νόμο, καθώς το τσιγάρο είχε συνδεθεί με τη διασκέδαση.

«Ενοχλεί το τσιγάρο. Και αυτά τα χρόνια τώρα είναι που με ενοχλεί. Καμιά δεκαριά χρόνια. Πρώτον γιατί ήμουν κι εγώ πολύ φανατικός. Αλλά έχω 22 χρόνια που το έχω κόψει. Με πιάνει και βήχας αν κάποιος ανάψει τσιγάρο. Κάνει ζημιά στον τραγουδιστή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετράει πλέον 61 χρόνια στη νύχτα, με τον αγαπημένο τραγουδιστή να σημειώνει πως γίνεται άνω κάτω αν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά του.

Η Τζένη Μελιτά αναφέρθηκε και σε ένα άγνωστο περιστατικό, μιλώντας για το όνομα του συντρόφου της. «Εγώ τι έχω περάσει; Που το αγόρι μου το λένε Σπύρο Μαργαρίτη και είχαν γράψει σε ένα περιοδικό η Τζένη Μελιτά και ο Γιώργος Μαργαρίτης και με έπαιρναν να με ρωτήσουν τι κάνω εγώ με τον Γιώργο Μαργαρίτη;», σημείωσε η παρουσιάστρια.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής τη ρώτησε τότε από που είναι η καταγωγή του, με τον αγαπημένο τραγουδιστή να αναφέρει την ιστορία των προγόνων του. «Ο παππούς μου ήρθαν εδώ από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Δύο αδέλφια. Ο ένας ο παππούς φαίνεται πως πήγε στο χωριό Ανήλιο, στο Μέτσοβο. Εκεί έμαθα ότι το χωριό αυτό όλο είναι Μαργαρίτηδες. Αυτά να τον χαίρεσαι. Βγάζει λεβέντες από εκεί», σημείωσε ο Γιώργος Μαργαρίτης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ