Ανοιξιάτικες αλλεργίες: Πώς να τις καταπολεμήσετε χωρίς φάρμακα;


Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες μπορεί να είναι βάναυσες και πολλοί — αλλά σε καμία περίπτωση όλοι — οι πάσχοντες αναζητούν φάρμακα για να καταπολεμήσουν τα συμπτώματά τους. Πολλοί άλλοι όμως θέλουν κάτι πιο φυσικό. «Αυτές οι αλλεργίες προκαλούν δυσάρεστα συμπτώματα όπως καταρροή, φτέρνισμα, φαγούρα στα μάτια και ρινική συμφόρηση», δήλωσε ο Δρ Jo Reed, ειδικός στην αλλεργία, το άσθμα και την ανοσολογία από την Ochsner Health στη Λουιζιάνα. «Φυσικά πολλοί πάσχοντες προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες», είπε ο Ριντ.

Εδώ, ο Reed προσφέρει μερικές επιλογές:

  • Ένα βότανο γνωστό ως πετασίτης είναι μια επιλογή, σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές μελέτες. Σε μία, Ελβετοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο πετασίτης είναι ένα ισχυρό αντιισταμινικό που μπορεί να ελέγξει τον αλλεργικό πυρετό. «Επίσης, δεν προκαλεί υπνηλία, σε αντίθεση με ορισμένα φάρμακα για την αλλεργία που δεν συνταγογραφούνται», είπε ο Ριντ.
  • Το πράσινο τσάι περιέχει μια ουσία που μπορεί να εμποδίσει ορισμένες αλλεργικές αντιδράσεις στο σώμα, σύμφωνα με μελέτες Ιαπώνων επιστημόνων. Μπορεί να μειώσει το φτέρνισμα και τον κνησμό στα μάτια.
  • Τα πικάντικα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του πιπεριού καγιέν, θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Περιέχει καψαϊκίνη, που είναι γνωστό ότι μειώνει τη ρινική συμφόρηση. Επίσης, η αλισίνη, που βρίσκεται στο σκόρδο, είναι ένα αντιφλεγμονώδες που μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και τη φλεγμονή.
  • Ένα δοχείο neti, με το μακρύ, λεπτό στόμιό του, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των φραγμένων ρινικών κόλπων. Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό, αποστειρωμένο νερό και αλάτι πριν γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και αφήσετε το διάλυμα να εισέλθει στις ρινικές οδούς σας μέσω ενός ρουθούνιου. Συνεχίστε μέχρι το διάλυμα να ρέει έξω από το άλλο ρουθούνι.

Οι εποχιακές αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στη μύτη και τα ιγμόρεια, οδηγώντας σε συμφόρηση και πρήξιμο. “Ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα”, είπε ο Reed. «Αυτή η συσκευή απελευθερώνει υδρατμούς στον αέρα και βοηθά στην ενυδάτωση των ξηρών ρινικών και ιγμορείων σας, με αποτέλεσμα λιγότερη συμφόρηση και δυσφορία».

  • Το έλαιο ευκαλύπτου, από τα φύλλα των δέντρων ευκαλύπτου, έχει βρεθεί σε μελέτες ότι μειώνει τις αλλεργίες που προκαλούνται από τη φλεγμονή. Προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα μπολ με βραστό νερό και αναπνεύστε τους ατμούς.
  • Η ηλεκτρική σας σκούπα θα πρέπει να έχει ένα φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης, ώστε να μπορείτε να απαλλάξετε το σπίτι σας από τη γύρη με τακτικό καθαρισμό. Αυτά τα φίλτρα ελαχιστοποιούν αποτελεσματικά την ποσότητα της γύρης που προκαλεί συμπτώματα μέσα στο σπίτι σας.

Μπορείτε επίσης να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό για να μειώσετε την έκθεσή σας στη γύρη όταν βρίσκεστε έξω, συμβουλεύει ο Reed. Φορέστε γυαλιά ηλίου, καπέλο με φαρδύ γείσο και μακρύ παντελόνι για να μην εισχωρήσει η γύρη στο δέρμα σας. Θυμηθείτε να αφαιρείτε τα ρούχα σας στο τέλος της ημέρας και να κάνετε ντους για να αφαιρέσετε τυχόν γύρη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ