Pet self care: 12 tips αυτοφροντίδας που μπορούμε να μάθουμε από τα κατοικίδιά μας


Εάν είστε αγχωμένοι τον τελευταίο καιρό, δεν είστε οι μόνοι. Μετά από 3 χρόνια σε μια πανδημία με νέες παραλλαγές που διαταράσσουν την καθημερινή ζωή, πολλοί από εμάς νιώθουμε σύγχυση, άγχος και τρελοί. Αν και είναι εύκολο να αισθάνεστε αβοήθητοι, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συναισθηματική και ψυχική σας υγεία. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να εξασκείτε την αυτοφροντίδα.

Χρειάζεστε λίγη έμπνευση; Μην κοιτάτε πέρα από τους τετράποδους φίλους σας. Ως δάσκαλοι της ενσυνειδητότητας και πρωταθλητές του χουχουλιάσματος στον καναπέ, οι γάτες και οι σκύλοι μας είναι ουσιαστικά γκουρού της αυτοφροντίδας που μένουν στο σπίτι. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την πίεση, σκεφτείτε αυτές τις εγκεκριμένες από τα κατοικίδια συμβουλές αυτοφροντίδας.

Χαλαρώστε σαν να μην σας παρακολουθεί κανείς

Συνήθως, όλοι είμαστε υπερβολικά απασχολημένοι. Αλλά αυτές τις μέρες, αφήστε κατά μέρος τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας για ορισμένες δραστηριότητες αυτοφροντίδας χαμηλότερου κλειδιού. Η πρώτη παραγγελία; Μια ποιοτική χαλάρωση. Για καλύτερα αποτελέσματα χαλάρωσης, πάρτε συνθήματα από τη γάτα σας: πόδια ψηλά, κοιλιά έξω, χωρίς νιαουρίσματα. Προχωρήστε και απλωθείτε σε ολόκληρο τον καναπέ – το αξίζετε.

Ζήστε τη στιγμή

Αν είχατε τη χαρά να αγαπήσετε έναν σκύλο από καταφύγιο, ξέρετε ότι τα κουτάβια ανάμεσά μας ζουν στη στιγμή. Δεν είναι λυπημένοι για κάτι που συνέβη χθες και δεν ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί αύριο. Το μόνο πράγμα που ξέρουν τα σκυλιά μας είναι ότι σήμερα τους αγαπούν. Όταν αισθάνεστε άγχος, προσπαθήστε να διοχετεύσετε τον εσωτερικό σας κυνόδοντα και να βρείτε ειρήνη στο παρόν.

Χαρείτε τις μικρές απολαύσεις

Με εκδηλώσεις, διακοπές και πάρτι που ακυρώνονται, η απογοήτευση είναι κατανοητή. Αλλά όταν είναι δύσκολο να δείτε τη φωτεινή πλευρά, σκεφτείτε τα κατοικίδιά σας. Κάποιος έπεσε ένα λουκάνικο; Ο σκύλος σας δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένος. Άδειο κουτί Amazon; Αυτή είναι μια ολόκληρη μέρα ποιοτικής διασκέδασης για γάτες. Όταν γιορτάζετε τα μικρά πράγματα, αυτές οι αβέβαιες μέρες μπορεί να είναι εκπληκτικά χαρούμενες.

Μάθετε κάτι καινούργιο

Τα σκυλιά λατρεύουν να μαθαίνουν νέα κόλπα. Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, αλλά είναι εξαιρετικό και για την πνευματική τους διέγερση. Εάν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, σκεφτείτε να μάθετε ένα δικό σας «κόλπο», όπως μια νέα γλώσσα, όργανο ή συνταγή. Η απόκτηση μιας δεξιότητας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτές τις μέρες να αισθάνονται λίγο πιο φυσιολογικές και θα δημιουργήσει μια διασκεδαστική επίδειξη και αφήγηση μόλις συγκεντρωθούμε ξανά όλοι.

Απολαύστε τα κλειστά σας μάτια

Η μέση γάτα κοιμάται 15 ώρες την ημέρα. Αν και δεν χρειάζεστε τόσο πολύ ξεκούραση, ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική σας ευεξία. Όταν έρθει η ώρα να παραδοθείτε, αφοσιωθείτε στον λήθαργο σας σαν γάτα που έχει δικαίωμα ύπνου – χωρίς τηλέφωνο, χωρίς τηλεόραση, χωρίς ανησυχίες. Νιώθετε την ανάγκη για έναν υπνάκο; Ξέρεις ποιον να συμβουλευτείς.

Βρείτε χρόνο για παιχνίδι

Καθώς τα χρόνια περνούν, εμείς οι άνθρωποι ξεχνάμε συχνά πώς να παίζουμε. Ακόμη και οι πιο ώριμες γάτες αγαπούν ένα καλό φουντωτό παιχνίδι και οι σκύλοι τρελαίνονται για μπαλάκια που τρέχουν να πιάσουν. Κάντε ένα διάλειμμα προγραμματίζοντας μια βραδιά οικογενειακού παιχνιδιού, βγαίνοντας στην αυλή για ένα καλό παλιομοδίτικο παιχνίδι αλιευμάτων ή επανασυνδεθείτε με το αγαπημένο σας βιντεοπαιχνίδι της παιδικής σας ηλικίας.

Τεντωθείτε

Τα κατοικίδιά μας γνωρίζουν τη σημασία των μακρών, χαλαρωτικών διατάσεων. Ακόμα και στο σπίτι, εγγραφείτε για ένα εικονικό μάθημα ή ρίξτε μια ματιά στο YouTube για δωρεάν προπονήσεις στο σπίτι. Και φυσικά, να είστε προετοιμασμένοι για τα κατοικίδιά σας να συμμετάσχουν.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Οι γάτες είναι ντίβες. Κάνουν ό,τι θέλουν, όταν θέλουν, επειδή θέλουν. Αν υπήρξε ποτέ χρόνος να εστιάσετε στον εαυτό σας, είναι τώρα. Σκεφτείτε σαν αιλουροειδές και περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι ξεχωριστό, είτε πρόκειται για ένα μακρύ, χαλαρωτικό μπάνιο είτε για μια μικρή θεραπεία με αγορές μέσω Διαδικτύου. Επιδόρπιο με μεσημεριανό; Ακούγεται σαν σχέδιο — και μην τσιγκουνευτείτε τη σαντιγί.

Συγχωρέστε και ξεχάστε

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει μέχρι τώρα, το να περνάτε τόσο πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι μπορεί να είναι… προκλητικό. Οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές, αλλά το να κρατάς μνησικακία θα αυξήσει το άγχος σου. Ευτυχώς, τα σκυλιά μπορούν να μας διδάξουν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τη συγχώρεση και τη λήθη. Την επόμενη φορά που κάποιος θα πατήσει το πόδι σας σε μια στενή κουζίνα ή θα φάει την τελευταία λιχουδιά, θυμηθείτε τι αγαπάτε σε αυτόν και προχωρήστε. Ο σκύλος σας θα είναι περήφανος.

Μείνετε θετικοί

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να ανοίξετε ένα ντουλάπι. Αλλά κάθε φορά που το κουτάβι σας ακούει αυτόν τον ενδεικτικό θόρυβο, νομίζει ότι έρχεται μια απόλαυση. Γιατί; Επειδή τα σκυλιά είναι οι αρχικοί θετικοί στοχαστές. Πριν οι επιβεβαιώσεις ήταν μοντέρνες ή το «εκδηλωτικό» ήταν το τσιτάτο, τα σκυλιά ήλπιζαν για το καλύτερο και περίμεναν ένα μπισκότο. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ανησυχείτε, προσπαθήστε να αναρωτηθείτε: «Ποιο είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σήμερα;» Ή καλύτερα, ρωτήστε τον σκύλο σας.

Θυμηθείτε να αποσυνδέεστε

Στον υπερ-συνδεδεμένο κόσμο μας, οι πληροφορίες μπορεί να είναι συντριπτικές. Οι ειδήσεις μεταδίδονται όλο το εικοσιτετράωρο, τα τηλέφωνα κάνουν ping με τις ειδοποιήσεις και τις ροές Facebook είναι γεμάτες ενημερώσεις. Ξέρετε ποιος δεν αγχώνεται με τον τελευταίο τίτλο; Τα κατοικίδιά σας, που αγνοούν ευτυχώς το Twitter. Ενώ η ενημέρωση είναι σημαντική, προσπαθήστε να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης σας εάν αισθάνεστε άγχος. Ρωτήστε τη γάτα σας για συμβουλές – δεν έχει κάνει κύλιση στο Instagram εδώ και χρόνια και δεν της λείπει.

Δείξτε την αγάπη

Πώς ξέρετε ότι ο σκύλος σας σας αγαπά; Επειδή σας δείχνει 15 φορές την ημέρα με γλείψιμο προσώπου, κουνήματα ουράς και «καλώς ήρθατε στο σπίτι!» εορταστικές εκδηλώσεις. Οι γάτες το παίζουν λίγο πιο απαθείς, αλλά ακόμη και αυτές δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα καλό αγκάλιασμα. Τώρα είναι η ώρα να δείξετε την αγάπη. Αφήστε όσους ενδιαφέρεστε να ξέρουν ότι τους σκέφτεστε και μην ντρέπεστε να επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ