Σεξουαλική κακοποίηση: Αύξηση της έμφυλης βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας


Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και queer άτομα που βίωσαν βία από τον σύντροφο στην τρέχουσα σχέση τους πριν από την COVID-19 είχαν αύξηση στη συχνότητα θυματοποίησης μετά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη Rutgers. Λίγες μελέτες έχουν λάβει υπόψη τις αποχρώσεις των κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων, όπως τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά και η ψυχική υγεία, εξηγώντας την αύξηση της βίας μεταξύ συντρόφων σε περιόδους κρίσης.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Gay & Lesbian Social Services τον Απρίλιο του 2023, διαπίστωσε ότι σχεδόν 1 στους 5 LGBTQ άτομα ανέφερε βία από στενό σύντροφο στην τρέχουσα ρομαντική ή σεξουαλική τους σχέση, η οποία αυξήθηκε μετά την έναρξη της COVID- 19 πανδημία. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι όσοι στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν αύξηση της συχνότητας βίας από στενούς συντρόφους και ότι η βία από τους οικείους συντρόφους συσχετίστηκε με μεγαλύτερη σοβαρότητα των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Οι ερευνητές του Rutgers διεξήγαγαν εξ όσων γνωρίζουν την πρώτη ανάλυση που ανέφερε τη συχνότητα θυματοποίησης της βίας από τον σύντροφο από την αρχή της πανδημίας COVID-19 σε ένα εθνικό δείγμα ενηλίκων LGBTQ και αξιολόγησαν συσχετίσεις μεταξύ κοινωνικοδημογραφικών χαρακτηριστικών όπως η περιοχή, η εκπαίδευση. ηλικία, φυλή, εθνικότητα, ταυτότητα φύλου, σεξουαλική ταυτότητα και καταστάσεις ψυχικής υγείας.

“Οι παρεμβάσεις βίας από οικείο συνεργάτη πρέπει να αντιμετωπίσουν ότι τα άτομα LGBTQ δεν είναι μονολιθικά από την άποψη πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλόντων στο οποίο ζουν. Τώρα περισσότερο από ποτέ δεδομένων των επιθέσεων σε άτομα LGBTQ από πολιτικούς, η δουλειά που κάνουμε στο ερευνητικό μας κέντρο CHIBPS είναι τόσο σημαντικό όσο ποτέ”, είπε ο Χαλκίτης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ