Έτσι θα κάνετε το παιδί να πίνει περισσότερο νερό


Το νερό είναι ζωτικής σημασίας σε όλους τους ανθρώπους, αλλά στα παιδιά έχει ακόμα σημαντικότερο ρόλο. Τα ενυδατώνει, τα βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και τις ουρολοιμώξεις. Τι κάνετε όμως αν το παιδί αρνείται να πιει νερό;

Κάντε το διαθέσιμο. Είναι σημαντικό να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και να το δίνετε στο παιδί όταν θεωρείτε ότι διψάει. Ζητήστε του να πιει 5 γουλιές και θα δείτε ότι θα πιει περισσότερο.

Κάντε το διασκεδαστικό. Αν το παιδί αγαπά τα καλαμάκια, δώστε του νερό να το πιει έτσι. Μπορεί να του αρέσουν τα παγάκια, αρκεί να το επιτρέπει ο καιρός. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μία φέτα από το αγαπημένο του φρούτο για να δώσετε λίγη γεύση ή να στύψετε λίγο πορτοκάλι.

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο του κουπάκι. Διαλέξτε ένα με τους αγαπημένου του ήρωες ή καρτούν και προσθέστε ένα ιδιαίτερο καλαμάκι. Και φυσικά, πιείτε κι εσείς πολύ νερό για να παίρνει το καλό παράδειγμα.

Δώστε τους ανεξαρτησία. Αν το παιδί επιλέγει να πίνει από μπουκάλι αντί για ποτήρι, αγοράστε μερικά μικρά μπουκαλάκια με παιδικά σχέδια για να πίνει από εκεί και μην το αναγκάζετε να πίνει μόνο από ποτήρι ή κουπάκι.

Περιορίστε τις επιλογές. Τα σοκολατούχα γάλατα και τα αναψυκτικά θα έπρεπε να αποκλείονται από το διατροφολόγιο του παιδιού. Δώστε του νερό, γάλα και φυσικούς χυμούς, ώστε να έχει επιλογές, αλλά εκείνες που το ωφελούν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ