Ιώσεις: Τα 7 πράγματα που πρέπει να απολυμάνεις για να προλάβεις την μετάδοση τους

Γνωρίζουμε πως τα περισσότερα μικρόβια που προκαλούν και τις ιώσεις μεταφέρονται από τα χέρια. Γιαυτό και οι γιατροί λένε πως είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά. Είναι όμως φρόνιμο, λένε οι ειδικοί, να απολυμαίνουμε και ορισμένα αντικείμενα που πιάνουμε αρκετά και γίνονται εύκολα πηγή μικροβίων.

Ποια είναι λοιπόν 7 από αυτά τα αντικείμενα;
1. Θήκες οδοντόβουρτσας:
Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι ένα από τα πιο «μολυσματικά» πράγματα μέσα σε ένα σπίτι. Αυτό γιατί συνήθως έχουν υγρασία, η οποία είναι ό,τι πρέπει για τους ιούς και τα μικρόβια.
2. Γραφείο:
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι ιοί επιβιώνουν για περισσότερο χρόνο (έως και πάνω από 8 ώρες) πάνω στις σκληρές επιφάνειες, σε σύγκριση με τις μαλακές και πορώδεις. Άρα το γραφείο σου, στο οποίο ακουμπάς ότι έχεις φέρει από έξω, μπορεί να γίνει μια καλή «φωλιά» για τα μικρόβια.
3. Οθόνες – τηλεχειριστήρια:
Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να «ανταλλάξεις» μικρόβια με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι μέσω της οθόνης αφής στα τηλέφωνα, τα τάμπλετ και άλλες συσκευές. Τα μικρόβια μεταφέρονται στην οθόνη από τα χέρια σου και περνούν στον επόμενο!
4. Βρύσες:
Καλά το σκέφτηκες να πλύνεις τα χέρια σου. Σκέφτηκες όμως τι αφήνεις πάνω στη βρύση καθώς την ανοίγεις; Εκτός των ιών, οι βρύσες μπορούν να γίνουν εστίες μούχλας αλλά και επικίνδυνων βακτηρίων όπως η σαλμονέλα ή το E. coli.
5. Πλαστικά παιδικά παιχνίδια:
Τα μικρά παιδιά παθαίνουν ίωση περίπου 8 φορές μέσα σε μια σεζόν και είναι πολύ εύκολο να μεταδώσουν καθεμιά από αυτές τις ιώσεις όχι μόνο απευθείας, αλλά και μέσω των παιχνιδιών τους, τα οποία συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα! Αν δε, μαζευτούν και οι φίλοι τους, τότε μιλάμε για κανονικό πάρτι μικροβίων!
6. Τα χέρια σου:
Οι γιατροί δεν θα κουραστούν να το επαναλαμβάνουν: Το πλύσιμο των χεριών είναι αυτό που θα μειώσει ως και πάνω από 50% την πιθανότητά σου να κολλήσεις κάποια ίωση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here