Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας στη Λάρισα – 38χρονος εκβίαζε 4 γυναίκες με «ροζ» βίντεο


Σε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας εμπλέκεται ένας 38χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε προανακριτική δικογραφία, ενώ κατά πληροφορίες ο δράστης έχει και άλλους συνεργούς.

Η αστυνομία ύστερα από μεγάλη έρευνα κατέληξε στον εν λόγω άνδρα που δρούσε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τους συνεργάτες του παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών προκειμένου να τους εκβιάσουν για χρήματα.

Ο τρόπος που προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους και κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα συγκεκριμένα social και εφόσον τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε «ροζ» ιστοσελίδες τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο λινγκ προκειμένου να αποφευχθεί το …κακό. Τα θύματα έπρεπε να εισάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες «υπέκλεπταν» και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Έχοντας λοιπόν πρόσβαση οι δράστες στα προσωπικά τους στοιχεία τους εκβίαζαν ότι θα έστελναν πολύ προσωπικό τους υλικό σε διαδικτυακούς τους φίλους ζητώντας χρήματα, περί τα 1000 ευρώ.

Αν τα θύματα, τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, δεν συμμορφώνονταν με τις απειλές τους, τις έκαναν πράξη για εκφοβισμό στέλνοντας σε λίγα άτομα τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα δημοσιοποιούσαν στις προσωπικές τους σελίδες, ενώ φαινόταν ότι αναρτούσαν το υλικό οι ίδιοι οι χρήστες.

Η έρευνα της αστυνομίας καθώς φαίνεται απέδωσε καρπούς και σχηματίστηκε δικογραφία που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ