Πόσες φορές μέσα στην εβδομάδα πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου


Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Και τα μαλλιά σου, είναι ένα απ’ αυτά που φανερώνουν πολλά για την υγιεινή σου. Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι, ώστε να είσαι καθαρός αλλά να μην προκαλέσεις ζημιά στα μαλλιά σου;

Το πολύ συχνό λούσιμο έχει ως συνέπεια την απώλεια φυσικών θρεπτικών συστατικών κι αν ανήκεις σε αυτούς που ξεχνούν κάθε πότε χρησιμοποιούν σαμπουάν, κινδυνεύεις να δείχνεις σαν να έχεις μαλλί τζίβα παρόλο που καμία σχέση δεν είχες/έχεις ή θα έχεις ποτέ με την καθόλα συμπαθητική ρασταφάριαν κοινότητα.

Ποια είναι λοιπόν η ιδανική συχνότητα; Οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν δύο φορές την εβδομάδα. Βέβαια κάτι τέτοιο έχει να κάνει με τον τύπο μαλλιών και τις απόψεις του καθενός σχετικά με το θέμα “ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ”.

Τα λεπτά μαλλιά, παρότι πιο απαλά στη ρίζα, έχουν την τάση να δείχνουν λιγότερο περιποιημένα την επομένη κιόλας μετά το λούσιμο και σε γενικές γραμμές δεν κρατούν για πολύ την λάμψη τους. Τα λιπαρά, από την άλλη, χρειάζονται λούσιμο πιο τακτικά. Ιδανικά τρεις φορές την εβδομάδα.

Πόσες φορές μέσα στην εβδομάδα πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου
Ακόμα, τα μαλλιά με χοντρή τρίχα αντέχουν περισσότερο χωρίς σαμπουάν και έχουν την τάση να μην μαζεύουν τις μυρωδιές που μαζεύουν τα πιο λεπτά. Ωστόσο, και σε αυτόν τον τύπο, το λούσιμο είναι αναγκαίο δύο φορές την εβδομάδα.

Στο μεταξύ ένα απλό βρέξιμο κάτω απ’ το ντους, χωρίς σαμπουάν, θα τα αναζωογονήσει και θα τα διατηρεί πάντα σε φόρμα. Αν ξεκινήσεις για όπου θέλεις να πας και έχεις λουστεί το προηγούμενο βράδυ, ρίξε απλά νερό για να απομακρύνεις τον ιδρώτα.

Και είσαι έτοιμος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ