Κάρολος: Πώς θα ευχαριστήσει τους ηγέτες πριν την στέψη του σε δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ


Μια ξεχωριστή δεξίωση σχεδιάζει να παραθέσει ο βασιλιάς Κάρολος για τους καλεσμένους του

Μια εκθαμβωτική δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα διοργανώσουν ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα την Παρασκευή 5 Μαΐου, το βράδυ πριν από τη στέψη, για να υποδεχθούν τους καλεσμένους τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από εκείνους που έχουν αποκλειστεί από την στέψη λόγω του περιορισμένου χώρου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Daily Mail, το πρώτο καταγεγραμμένο επίσημο γεύμα στέψης χρονολογείται από το 1194, ενώ αυτό του βασιλιά Γεωργίου Δ’ το 1821 ήταν τόσο πλούσιο που κατασκευάστηκαν 23 προσωρινές κουζίνες δίπλα στο Westminster Hall για να παραχθούν μόνο 160 κατσαρόλες σούπας, μαζί με 3.271 κρύα πιάτα.

Περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι αναμένεται να παραστούν στην ειδική δεξίωση στις 5 Μαΐου, μαζί με τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η εκδήλωση δεν θα είναι ένα παραδοσιακό δείπνο, αλλά θα έχει ως πρότυπο τη δεξίωση που διοργάνωσαν επίσης ο Κάρολος και η Καμίλα για αξιωματούχους και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας λίγο πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα λέγεται ότι ανυπομονούν να υποδεχθούν τους βασιλείς πολλών ευρωπαϊκών μοναρχιών – ανάμεσά τους τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τη βασίλισσα Λετίθια – καθώς και την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη, στους καλεσμένους περιλαμβάνονται ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ των Κάτω Χωρών και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαξίμα, οι οποίοι θα παραστούν στη στέψη. Ακόμη, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή θα βρεθούν μαζί τους η πρώην βασίλισσα, η πριγκίπισσα Beatrix, η οποία γνωρίζει καλά τον Κάρολο, και η εγγονή της, η μελλοντική βασίλισσα, η 19χρονη Catharina-Amalia, η πριγκίπισσα της Οράγγης.

Το δώρο που του έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος εν όψει της στέψης

Ξεχωριστό ρολο στην πομπή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα έχει ένας σταυρός που θα περιλαμβάνει θρησκευτικά κειμήλια που δώρισε στον μονάρχη ο Πάπας. Δύο θραύσματα του Αληθινού Σταυρού -που λέγεται ότι είναι ο σταυρός που χρησιμοποιήθηκε στη σταύρωση του Ιησού Χριστού – δόθηκαν στον Κάρολο από τον προκαθήμενο της Ρομαιοκαθολικής εκκλησόας για να τιμήσουν με λαμπρότητα την ξεχωριστή ημέρα.

Τα θραύσματα έχουν ενσωματωθεί στον Σταυρό της Ουαλίας, τον οποίο θα δουν εκατομμύρια άνθρωποι καθώς θα μεταφερθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μαΐου. Και τα δύο κομμάτια έχουν σχήμα σταυρού, το ένα έχει μέγεθος 1 εκατοστού και το άλλο 5 χιλιοστών, και θα τοποθετηθούν στον μεγαλύτερο ασημένιο σταυρό πίσω από έναν πολύτιμο λίθο από ροζ κρύσταλλο, ώστε να μπορεί να τα δει κανείς μόνο από κοντά.

Ο Σταυρός της Ουαλίας, που είναι δώρο του Βασιλιά στην Εκκλησία της Ουαλίας για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της, θα ευλογηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ουαλίας, Άντριου Τζον, σε λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Llandudno της Βόρειας Ουαλίας την Τετάρτη (19/4) πριν κατευθύνθεί στο Λονδίνο.

Μετά την επιστροφή του, ο σταυρός θα μοιραστεί μεταξύ των Αγγλικανικών και Καθολικών εκκλησιών στην Ουαλία. Κατασκευασμένος από ανακυκλωμένο αργυρόχρυσο που προήλθε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στο Llantrisant της Νότιας Ουαλίας, ο σταυρός περιλαμβάνει επίσης ξύλο από την Ουαλία και μια βάση από σχιστόλιθο Ουαλίας.

Λέξεις από το τελευταίο κήρυγμα του Δαυίδ είναι χαραγμένες στο πίσω μέρος του σταυρού στα Ουαλικά, που μεταφράζονται ως: «Να είσαι χαρούμενος. Κράτα την πίστη. Κάντε τα μικρά πράγματα». Τα ασημένια στοιχεία του σταυρού φέρουν ένα πλήρες σήμα κατατεθέν, συμπεριλαμβανομένου του Βασιλικού Σήματος, μία κεφαλή λεοπάρδαλης που εφαρμόστηκε από τον ίδιο τον Βασιλιά τον Νοέμβριο του 2022 όταν επισκέφτηκε το Goldsmiths’ Center στο Λονδίνο.

Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος του Κάρντιφ Mark O’Toole, είπε: «Με μια αίσθηση βαθιάς χαράς αγκαλιάζουμε αυτόν τον σταυρό, που δόθηκε ευγενικά από τον Βασιλιά Κάρολο, και περιέχει ένα λείψανο του Αληθινού Σταυρού, που χαρίστηκε γενναιόδωρα από την Αγία Έδρα.

Δεν είναι μόνο ένα σημάδι των βαθιών χριστιανικών ριζών του έθνους μας, αλλά, είμαι βέβαιος, θα μας ενθαρρύνει όλους να διαμορφώσουμε τη ζωή μας με βάση την αγάπη που έδωσε ο Σωτήρας μας, ο Ιησούς Χριστός. Ανυπομονούμε να τον τιμήσουμε, όχι μόνο στις διάφορες γιορτές που έχουν προγραμματιστεί, αλλά και στο αξιοπρεπές σκηνικό στο οποίο θα βρει μόνιμη στέγη».

Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής Mάικλ Λόιντ είπε: «Η επιτροπή μου επέτρεψε να εμβαθύνω στα προηγούμενα 1.000 χρόνια πίστης και ιστορίας. Τώρα, με περισσότερα από 267 χιλιάδες χτυπήματα με σφυρί, ο σταυρός αναδύθηκε από τα άψυχα φύλλα αργύρου και χαίρομαι που θα χρησιμοποιηθεί ως μέρος της Στέψης στις 6 Μαΐου».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ