Καμίλα: «Η μητέρα μου παντρεύτηκε τον Κάρολο από αγάπη και όχι για το στέμμα» λέει ο γιος της


Η Καμίλα «παντρεύτηκε τον Κάρολο από αγάπη» και όχι με σκοπό να πάρει το στέμμα, λέει ο γιος της Τομ Πάρκερ Μπόουλς, απαντώντας στις κατηγορίες που εκτοξεύει κατά της μητέρας του ο πρίγκιπας Χάρι στα απομνημονεύματά του.

Παραμονές της στέψης της 6ης Μαΐου, ο γιος της βασιλικής συζύγου Καμίλα απάντησε στις κατηγορίες του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος αποκάλεσε τη μητέρα του «επικίνδυνη» και «κακή» και οτι έπαιξε «παιχνίδι» για να πάρει τα χέρια της στο στέμμα.

Ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς επέκρινε τον Πρίγκιπα για τα σχόλια που είχαν στόχο τη μητέρα του. Τα απομνημονεύματα του Χάρι με τίτλο Spare έχουν προκαλέσει μια σειρά από σκάνδαλα μετά τη δημοσίευσή τους.«Δεν με νοιάζει τι λέει ο καθένας – αυτό δεν ήταν κάποιου είδους παιχνίδι. Παντρεύτηκε τον άνθρωπο που αγαπούσε και αυτό έγινε » είπε ο Πάρκερ Μπόουλς στο podcast του The News Agents.

Ο Χάρι ισχυρίστηκε στο Spare, το οποίο δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο, ότι η σύζυγος του πατέρα του διέρρευσε ιστορίες για τη βασιλική οικογένεια στα μέσα ενημέρωσης για να ενισχύσει την εικόνα της. Πρόσθεσε ότι τον είχε «θυσιάσει» για να βελτιώσει τη φήμη της και κατηγόρησε άλλες πηγές του παλατιού ότι ενημέρωσαν τον Τύπο για τη σύζυγό του Μέγκαν.

H βασιλική σύζυγος Καμίλα με το γιο της

Ο πρίγκιπας Χάρι θα δει για πρώτη φορά τη θετή του μητέρα μετά την κηδεία της Βασίλισσας στην επικείμενη στέψη, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του και την προβολή της σειράς του Netflix για το Χάρι και τη Μέγκαν. Παρά την απόφαση να παρευρεθεί μόνος του ενώ η Μέγκαν θα μείνει με τα παιδιά του ζευγαριού στην Καλιφόρνια, υπάρχει φόβος ότι η τελετή θα έχει στιγμές αμηχανίας, λόγω του θυμού που εξακολουθούν να νιώθουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τα απομνημονεύματα του Χάρι.

Στο Spare, έγραφε για την Καμίλα: «Έχω περίπλοκα συναισθήματα σχετικά με την απόκτηση ενός θετού γονέα που νόμιζα ότι με είχε θυσιάσει πρόσφατα στον προσωπικό της βωμό δημοσίων σχέσεων». Ο Χάρι είπε επίσης ότι αυτός και ο αδερφός του Ουίλιαμ είχαν «παρακαλέσει» τον πατέρα τους να μην παντρευτεί την Καμίλα επειδή φοβήθηκαν ότι θα γινόταν η «κακή μητριά» τους.

Σε ένα άλλο απόσπασμα ο Χάρι περιέγραψε την Καμίλα ως «επικίνδυνη» και «κακιά» που άφησε «πτώματα στο δρόμο» λόγω της επιθυμίας της να αλλάξει την αντίληψη του κοινού για αυτήν. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε καμία πληροφορία για το πώς ένιωθε η νέα βασίλισσα, αλλά ένας βοηθός είπε στους Sunday Times: «Δεν ήταν χτύπημα ποδιών ή τρίξιμο δοντιών – ήταν πολύ περισσότερο μια απάντηση με στραβοκοίταγμα».

Η Lady Lansdowne μίλησε επίσης στην εφημερίδα και είπε: «Φυσικά και την ενοχλεί, φυσικά και πονάει. Όμως δεν αφήνει να την πάρει απο κάτω. Η φιλοσοφία της είναι πάντα, ”Μην το κάνεις τίποτα και θα κατασταλάξει – όσο λιγότερα λέγονται, τόσο πιο σύντομα θα διορθωθεί η κατάσταση’. Από τότε που ο Χάρι δημοσίευσε τα καυστικά απομνημονεύματά του, η δημοτικότητα του Δούκα του Σάσεξ έχει πέσει κατακόρυφα. Είναι πλέον ένα από τα λιγότερο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας, μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ και τον θείο του, πρίγκιπα Άντριου.

Στη σπάνια συνέντευξή του, ο γιος της βασιλικής συζύγου υπερασπίστηκε επίσης τα δικαιώματα των αντιμοναρχικών ακτιβιστών να διαμαρτυρηθούν στη στέψη. Ο Toμ Πάρκερ Μπόουλς είπε ότι ήταν μια «ελεύθερη χώρα» και ότι οι «διαφορετικές απόψεις» δημιουργού μια πιο ενδιαφέρουσα και πολιτισμένη κοινωνία.

Ακτιβιστές άφησαν να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να διαταράξουν τη στέψη και έχουν ήδη διατυπωθεί απειλές από τους αντιμοναρχικούς. Ο Τομ υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ομάδων να διαμαρτυρηθούν στο podcast του Global The News Agents, λέγοντας: «Ζούμε ευτυχώς σε μια ελεύθερη χώρα... αν ο κόσμος θέλει να διαμαρτυρηθεί, είναι δικαίωμά του να το κάνει… Επιτρέπεται να διαμαρτυρηθείς.

Είπε επίσης ότι ήταν κατανοητό αν η μητέρα του ένιωθε ανήσυχη εν όψει της στέψης του στο πλευρό του βασιλιά Κάρολο στις 6 Μαΐου.

Ωστόσο, ο food blogger πρόσθεσε ότι η Kαμίλα ήταν πάντα ο τύπος που δεν παραπονιέται. «Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θα ήταν ανήσυχος σε μια τέτοιας σημασίας ιστορική περίσταση. Και ναι, νομίζω ότι θα είχα τρομοκρατηθεί αν έπρεπε να φύγω φορώντας αρχαία φορέματα… Είναι 75 ετών και ξέρετε, είναι δύσκολο να το κάνει Αλλά δεν παραπονέθηκε ποτέ. Απλώς το κάνει».

Ο Τομ, ο οποίος γράφει μια στήλη για την εφημερίδα Mail on Sunday, σπάνια μιλάει δημόσια για τη μητέρα του. Αλλά αποκάλυψε ότι δεν ήταν «περίεργο» να σκέφτεται τη μητέρα του ως βασίλισσα, λέγοντας: «Είναι ακόμα η μητέρα μου… Νομίζω ότι η αλλαγή συμβαίνει, αλλά δεν με νοιάζει τι λέει κανείς. Αυτό δεν ήταν κάποιου είδους παιχνίδι, παντρεύτηκε το άτομο που αγαπούσε και αυτό έγινε».

Ο συγγραφέας, γιος της Καμίλα με τον πρώτο της σύζυγο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε καθόλου τη ζωή τους και ότι θα ήταν «τρομερό» αν γινόταν Δούκας. «Δεν θα με βρεις με μεγάλα κτήματα και να με αποκαλούν δούκα του οτιδήποτε. Όχι, αυτό θα ήταν φρικτό».

Πρόσθεσε για τη μητέρα και τον πατριό του: «Νομίζω ότι τα πάνε καταπληκτικά. Νομίζω ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι ένας καλός, ευγενικός, έξυπνος άνθρωπος που νοιάζεται βαθιά για τους ρόλους του οτι και αν ειναι, Πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Βασιλιάς. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του σε θέματα όπως η βιωσιμότητα, η επισιτιστική ασφάλεια, η γεωργία, η ρύπανση, όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά οι άνθρωποι τον αποκαλούσαν τρελό και εκκεντρικό πριν από 20 χρόνια.

«Όλα για τα οποία μιλούσε είναι τώρα πράγματα που απασχολούν την κοινη γνώμη και τώρα ανησυχούμε πραγματικά. Χρησιμοποιεί τη θέση του, σε ό,τι με αφορά, για να κάνει το καλό». Είπε επίσης ότι ο γιος του, Φρέντι, δεν έχει συνηδειτοποιήσει την περίσταση. «Δεν νομίζω ότι έχει την αίσθηση της περίστασης. Είναι ένα 13χρονο αγόρι που αγαπά το ποδόσφαιρο, οπαδός των Spurs… Έτσι, οι ανησυχίες του αφορούν τον προπονητή των Spurs και την ήττα όταν είμαστε επάνω και τέτοια πράγματα», είπε.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τα παιδιά μας να είναι στον Τύπο και γι’ αυτό σκόπιμα τα κρατήσαμε μακριά από οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό… «Πιστεύω ότι θα γίνουν πολλές πρόβες πριν και το κάνει με τα ξαδέρφια του, τους δύο καλύτερους συντρόφους του και τον γιο του πρώτου ξαδέρφου μου, ώστε να γνωριστούν».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ