Βρετανία: Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ μετά απο καταγγελίες για bullying


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ παραιτήθηκε, μετά από έρευνα για καταγγελίες περί εκφοβισμού.

Σε επιστολή που απευθύνεται στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ και δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ράαμπ αναφέρει ότι «ζήτησε την έρευνα και δεσμεύτηκε να παραιτηθεί, αν αυτή προέβαινε σε οποιοδήποτε εύρημα για εκφοβισμό. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κρατήσω τον λόγο μου».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η έρευνα απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του, εκτός από δύο, οι οποίοι, όπως σημείωσε, είναι «ελαττωματικοί και δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο για την άσκηση καλής διακυβέρνησης».

Η πεντάμηνη έρευνα που διεξήχθη για το θέμα έγινε κατόπιν εντολής του Σούνακ, μετά από καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Ράαμπ ως υπουργού. Η παραίτηση του κ. Ράαμπ – ενός από τους βασικούς υποστηρικτές του Ρίσι Σουνάκ κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία των Συντηρητικών πέρυσι – σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να διορίσει νέο υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι καταγγελίες για εκφοβισμό αφορούν τις προηγούμενες περιόδους του κ. Ράαμπ ως υπουργού Δικαιοσύνης και υπουργού Εξωτερικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς και την περίοδο που ήταν υπουργός Brexit υπό την Τερέζα Μέι. Ο κ. Σουνάκ δέχθηκε πιέσεις να εξηγήσει τι γνώριζε για τις καταγγελίες πριν επαναδιορίσει τον κ. Ράαμπ ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ