Μητσοτάκης: Παρουσιάζει σήμερα το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας – Αύξησε κατά μιάμιση μονάδα την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζει σήμερα στις 18:00 το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Οι πολίτες θα δώσουν δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή και όχι δεύτερη ευκαιρία στη συμφορά» είπε ο χθες Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία σε Σχηματάρι, Θήβα και Λιβαδειά.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές εξαγγελίες και το σχέδιο του περί προοδευτικής διακυβέρνησης. Έκανε λόγο για «κολοσσιαία λάθη τα οποία διέπραξαν το 2015» προσθέτοντας πως ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της Προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σταματήστε να παίζετε “monopoly” με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων, ως εδώ με αυτές τις σαχλαμάρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για το debate με Τσίπρα

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για μεταξύ τους debate, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Με τον κ. Τσίπρα έχω 100 ώρες συζήτησης στη Βουλή, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να περιμένει για να μάθει περισσότερα. Debate γίνονται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και θυμάμαι τον κύριο Τσίπρα πριν από κάποια χρόνια να λέει ότι αποτελεί προσβολή στη δημοκρατία ένα debate των δύο».

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 950 ευρώ -Αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες, €1.000 ανά παιδί

Μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Μητσοτάκης προέταξε την ισχυρή Νέα Δημοκρατία ως βασικό αντίβαρο στην πιθανή κυβέρνηση των ηττημένων.

Αποκάλυψε επίσης ότι θα αυξήσει το αφορολόγητο για οικογένειες κατά 1.000 ευρώ ανά παιδί, ενώ δεσμεύτηκε για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στο τέλος της τετραετίας και ένταξη στην επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.

«Αν και παραλάβαμε ένα ερημωμένο οικόπεδο, η Ελλάδα που χτίζουμε έχει ήδη γερά θεμέλια, έχει τους πρώτους της ορόφους. Μένουν, ωστόσο, να ανεγερθούν κι άλλοι, που θα την κάνουν ψηλότερη, που θα την κάνουν καλύτερη χώρα…Από την πρώτη μας θητεία κρατήστε ένα πράγμα: τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Είναι η εγγύηση ότι όπως υλοποιήσαμε όσα υποσχεθήκαμε έτσι θα πραγματοποιήσουμε και όσα θέλουμε για το αύριο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πράττει σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και περιοδείες του, έτσι και χθες, στην επίσκεψή του στο Σχηματάρι, τη Θήβα και τη Λιβαδειά, ο πρωθυπουργός συνέχισε τη στρατηγική των ανοιγμάτων στους κεντρογενείς ψηφοφόρους, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τα μεγάλα διλήμματα που ανοίγονται μπροστά στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

«Όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή τόσο πιο βέβαιοι θα είμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί τελικά τη μεγάλη ευθύνη να κυβερνήσουμε τον τόπο και για την επόμενη τετραετία. Κι όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή, τόσο θα αποτρέψουμε όλα αυτά τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων, τα οποία μην ακούτε κανέναν, δεν διακινούνται απλά τυχαία, είμαι βέβαιος ότι κυοφορούνται από διάφορους οι οποίοι φαντάζονται ότι θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση κόντρα στη βούληση του ελληνικού λαού. Κυβέρνηση, μάλιστα, στην οποία θα συμμετέχουν αυτοί οι οποίοι κατέστρεψαν την πατρίδα μας το 2015», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να… διαβάζουν με ικανοποίηση τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, είναι η συνεχής επανάληψη των σημάτων για τον κίνδυνο που ενέχει ο σχηματισμός της αποκαλούμενης και… κυβέρνησης των ηττημένων.

«Ο κ. Βαρουφάκης, προσέξτε, γιατί αναφέρομαι σε αυτόν: Διότι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της «προοδευτικής διακυβέρνησης» για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε πριν από λίγες μέρες, με περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας, ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να βγούμε από το ευρώ, θα πληρώνεστε όλοι με “Δήμητρες”. Ελπίζω να μην έχουμε καμία Δήμητρα στην παρέα μας και παρεξηγηθεί. Λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε «Monopoly» με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες. Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους. Πρέπει, λοιπόν, να τα εμποδίσουμε. Και πώς θα τα εμποδίσουμε; Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών», σημείωσε ο πρωθυπουργός, στην περιοδεία του στο νομό Βοιωτίας.

Διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Επιστρέφοντας στα προ των Τεμπών επίπεδα, η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει κατά μιάμιση μονάδα την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην «καθαρή» πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Σκάι, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στάσιμος και το ΠΑΣΟΚ έχασε μισή μονάδα. Την ίδια ώρα, σχεδόν αμετάβλητα παραμένουν τα ποσοστά του ΚΚΕ και του κόμματος Βελόπουλου, ενώ κέρδος μίας μονάδας εμφανίζει το ΜεΡΑ25.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι αυξάνονται τα ποσοστά εκείνων που θέλουν κυβέρνηση αυτοδυναμίας, αλλά και εκείνων που τάσσονται υπέρ της διενέργειας νέων εκλογών σε περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες συνεργασίας, όπως ανεβαίνει και το ποσοστό εκείνων που θέλουν δεύτερες κάλπες σε κάθε περίπτωση. Ταυτόχρονα, η ΝΔ ανεβάζει κατά τέσσερις μονάδες τα ποσοστά της στην παράσταση νίκης, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μειώνονται κατά δύο μονάδες.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» σε Μητσοτάκη

Δύο μονάδες κερδίζει μέσα σε 20 ημέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρωθυπουργία, ενώ μία ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός καταγράφει ηγεμονικά ποσοστά – άνω του 50% – μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν δεξιοί, κεντροδεξιοί ή κεντρώοι, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί στους κεντροαριστερούς και τους αριστερούς.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές επιλογές, οι ψηφοφόροι επιλέγουν σε ποσοστό 41% είτε την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το κυβερνών κόμμα, επιστρέφοντας στα προ των Τεμπών δημοσκοπικά επίπεδα.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 30%, ενώ στις επιλογές που προκρίνονται μεταξύ των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, υπάρχει ένα 11% επιλέγει ως προσφορότερη λύση μία κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Νέα Δημοκρατία.

Εκλογές 2023: Τα σενάρια για τις έδρες και η εκτίμηση ψήφου

Σειρά σεναρίων για την εκτίμηση ψήφου και την κατανομή των εδρών ανάλογα με το πόσο κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή επεξεργάστηκε η Pulse: Με την «γκρίζα ζώνη» να μειώνεται κατά δύο μονάδες μέσα σε τρεις εβδομάδες, η εταιρεία επεξεργάζεται πρώτα ένα σενάριο αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων, είτε με έξι είτε με επτά κόμματα στη Βουλή.

Στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων, η Pulse ανεβάζει τη ΝΔ στο 35,5% στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 11%. Με εξακομματική Βουλή, είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με οιριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών. Πρόκειται για την μοναδική περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς με την εκτίμηση με βάση την κομματική καταγωγή των αναποφάσιστων, η ΝΔ κατεβαίνει στο 33,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,5%, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν μόλις 149 βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο «κυβέρνησης των ηττημένων» προκύπτει αριθμητικά.

Opinion Poll: Μπροστά με 6,2% η ΝΔ

Διαφορά άνω του 6% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγράφεται και στην πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll για το TheTOC, όπου η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 31,1%, ΣΥΡΙΖΑ 25,2%, ΠΑΣΟΚ 9,6%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 3,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1% και αναποφάσιστοι στο 10,3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται: ΝΔ 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,3%, ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ 5,3%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3%, ΜΕΡΑ 25 3,3%, ΕΛΛΗΝΕΣ 3,2%, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1% , ΑΛΛΟ 2,2% και οι αναποφάσιστοι είναι το 10.8%

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στο ερώτημα τι θα ψηφίσουν αν δεν προκύψει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές και οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές.

Στην περίπτωση αυτή, στην πρόθεση ψήφου εμφανίζονται οι εξής επιδόσεις: ΝΔ 33,9%, ΣΥΡΙΖΑ 26,8%, ΠΑΣΟΚ 9,2%, ΚΚΕ 4,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,6%, ΜΕΡΑ 25 2,8%, ΕΛΛΗΝΕΣ 2,6%, ΑΛΛΟ 2,8%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1,3%, ΑΠΟΧΗ 3,5%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων οι επιδόσεις διαμορφώνονται: ΝΔ 35,6%, ΣΥΡΙΖΑ 28,2%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΚΚΕ 4.7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,8%, ΜΕΡΑ 25 2,9%, ΑΛΛΟ 2,9%, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 9,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 41,9% έναντι 23,8% του Αλέξη Τσίπρα με τον κανένα να αποτελεί δεύτερη επιλογή με 29,4%. Στον χώρο του κέντρου τα ποσοστά διαμορφώνονται 66% έναντι 17,9%.

Η παράσταση είναι συντριπτικά υπέρ μίας νίκης της ΝΔ με 59.9% έναντι 19.8% με το 20.3% να μην απαντά, να μην παίρνει θέση.

Το 47% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από ις εκλογές, ενώ το 44.6% τάσσεται υπέρ δεύτερων εκλογών.

Η συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 62,7% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός σε τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 27,3% τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ και το 15,3% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ (άθροισμα για κάποια κυβέρνηση της ΝΔ 42.6%). Υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το 9,1% και υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ το 19,9% (άθροισμα 29%).

Εκλογές 2023: Με 6,9% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στην έρευνα που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,3%

Διαφορά 6,9% στην Metron Analysis

Με 6,9% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,9%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,3% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%.

Ακολουθεί το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,9%. Την ίδια ώρα το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη εξακολουθεί να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και συγκεντρώνει 4,2%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,6%, χωρίς ωστόσο να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 8,5% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 6%. Έπονται το ΜέΡΑ 25 με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%.

Θετική απήχηση Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το 38% των ερωτηθέντων έχουν θετική γνώμη με το 54% να τον κρίνει αρνητικά. Από την άλλη πλευρά το 23% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα και αρνητικά το 71%. Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Metron Analysis είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Την ίδια στιγμή και ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, το ΜέΡΑ25 κάνει… ό,τι μπορεί για να δώσει στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό – αν όχι τη νίκη – την υπεροχή στο «πιάτο».

Και αυτό, καθώς λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου, το κόμμα Βαρουφάκη άνοιξε κουβέντα για κλειστές τράπεζες και ψηφιακό νόμισμα, για «Δήμητρα» και «Οδυσσέα», δίνοντας την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «κάψει» οποιοδήποτε σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25, παρότι ούτε το τελευταίο είναι θετικό απέναντι σε αυτή την προοπτική.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα περί «κυβέρνησης ηττημένων» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και «ψήφου ανοχής» του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δεν βοηθούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει την ανατροπή, σε μία συγκυρία που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και πάλι άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Σολτς και η ψήφος ανοχής

Ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει απορρίψει το σχέδιο «Δήμητρα» του Βαρουφάκη, επιμένοντας στον σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας, αυτή τη φορά, έβαλε στο τραπέζι και την ψήφο ανοχής.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη γίνονται σε μία προγραμματική βάση, συμφωνημένη. Δεν μπορεί σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας αυτός που θα έχει 3% ή 4% να βάλει τους όρους του», τόνισε.

Και αναδεικνύοντας ξανά την σημαντική σε αυτή την συγκυρία συνάντησή του με τον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανέφερε με νόημα:

«Πιστεύετε ότι με δέχτηκε για να συζητήσουμε την προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης στη χώρα, εάν ήξερε ότι στόχος μας είναι να υιοθετήσουμε τέτοιες προτάσεις;».

«Δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν. Αυτό που θέλω με έμφαση να τονίσω είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στηριχθεί η κυβέρνηση, είτε με τη συμμετοχή κάποιου, είτε και με την ανοχή του», προσέθεσε, ανάβοντας νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό.

Μητσοτάκης: «Ποτέ δεν θα δεχτώ σενάριο που δεν έχει την πλειοψηφία της Βουλής»
Ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μίλησε εκ νέου για την «κυβέρνηση ηττημένων», με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25, υποστηρίζοντας πως ο μόνος τρόπος για να μη γίνει πράξη κάτι τέτοιο, «είναι μία ισχυρή ΝΔ».

«Από αυτούς τους ανθρώπους φτάσαμε κοντά στην καταστροφή το 2015, γι’ αυτό και είπα ότι είναι αδιανόητο να παίζουν κάποιοι Monopoly», τόνισε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός ως προς τις δηλώσεις Τσίπρα περί κυβέρνησης ανοχής: «Σε καμία περίπτωση εγώ δεν θα ζητήσω ανοχή, διεκδικώ κοινοβουλευτική αυτοδυναμία».

Και προσέθεσε πως «δεν υπάρχει σήμερα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ανάπτυξη και σταθερότητα.

Τσίπρας: «Αυτά είναι τα διλήμματα της κάλπης»

Στα Χανιά μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να κάνουν λόγο για σαφή υπεροχή κόσμου, συγκριτικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στον ίδιο χώρο, το παλιό λιμάνι της πόλης την περασμένη εβδομάδα.

«Μπορείς να μου πεις γιατί οι Μητσοτάκηδες δεν τα πάνε καλά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους;», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έναν Χανιώτη στο αεροπλάνο, όπως είπε στην ομιλία του.

«’Γιατί εμείς τους ξέρουμε’, μου απάντησε», είπε χαρακτηριστικά, για να διαμηνύσει πως «στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά» και να θέσει για μία ακόμη φορά τα διλήμματα της κάλπης:

«Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; Άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;.

»Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανιψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας;

»Άλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος;

»Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;».

«Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ