Επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν – Τι λέει η Μόσχα για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου


Η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν ήταν προγραμματισμένη να γίνει με αφορμή την τελετή εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με δηλώσεις στους δημοσιογράφους του, εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η τηλεφωνική επικοινωνία ήταν προγραμματισμένη να γίνει με αφορμή την τελετή εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου. Τα εγκαίνια όμως του σταθμού αναβλήθηκαν λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν.

Μάλιστα, ο Πεσκόφ ανέφερε πως μετά την συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν, οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν από κοινού την τελετή φόρτωσης πυρηνικού καυσίμου στον σταθμό Ακούγιου μέσω βιντεοκλήσης.

Στον διάλογο που είχαν Πούτιν – Ερντογάν, αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και οι εργασίες στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη συνεισφορά του στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου.

Κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Συρία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μετέφερε τις καλύτερες ευχές του στον πρόεδρο Ερντογάν για την υγεία του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ