Δολοφονία Καραϊβάζ: Στη φυλακή τα δύο αδέλφια -«Δεν έχουμε καμία σχέση», λένε


Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εχθές το πρωί (2/5), συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώπιον του 30ου ανακριτή αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τα δυο αδέλφια, 40 και 48 ετών, στις πολύωρες απολογίες τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο, ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.

Συνολικά, οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων διήρκησαν έξι ώρες. Επί μία ώρα οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων ενώ στη συνέχεια η διάσκεψη μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα διήρκησε περίπου δυόμιση με τρεις ώρες.

Μάλιστα σύμφωνα με τους συνηγόρους τους αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με την δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ», φέρονται να υποστήριξαν τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών, στις χθεσινές τους απολογίες ενώπιον του 30ου ανακριτή, χωρίς να πείσουν τελικά για την αθωότητα τους, παίρνοντας τον δρόμο για τη φυλακή.

Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, πρώτος στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ήταν ο οδηγός του επίμαχου βαν της εταιρείας καθαρισμού με ιδιοκτήτρια, για φορολογικούς λόγους όπως αναφέρεται στη δικογραφία, την σύντροφο του.

Ο ίδιος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Μοίραζα φυλλάδια με άλλα δύο άτομα από την εταιρεία, στις περιοχή για τέσσερις ημέρες. Τα δρομολόγια ξεκινούσαν από τον Πειραιά μέχρι τον Άλιμο».

Από την πλευρά του ο 40χρονος, με το προσωνύμιο «Μάγειρας», που οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή στις 14:30 τη Τετάρτη και σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επέβαινε στο σκούτερ των εκτελεστών,  φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανένα από τα  άτομα που είναι στη δικογραφία οι οποίοι όμως δεν είναι κατηγορούμενοι.

«Δεν ήμουν στην περιοχή του Αλίμου»

Οι συνήγοροι των δύο -προφυλακισμένων πλέον -αδελφών, αμφισβητούν ότι το σκούτερ που έχει καταγραφεί στις 14.22.07 από κάμερα ασφαλείας στην οδό Μεγίστης να διακρίνεται μόνον με τον οδηγό είναι το ίδιο σκούτερ με αυτό που έχει καταγραφεί, λίγη ώρα πριν -μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου στις 14.20-  από κάμερες σε δύο διαφορετικά σημεία της ίδιας οδού, να κινείται με δύο άτομα.

Η φωτογραφία που οδήγησε στις συλλήψεις

Oι δυο υποθέσεις φαίνεται πως έχουν κοινά στοιχεία όπως στον τρόπο δράσης ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις. Ακόμη ο 40χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ, φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας 38χρονου πρατηριούχου, που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Το στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, είναι μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media, και βρίσκεται μέσα στη δικογραφία. Aναρτήθηκε στα social media περίπου 80 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Επιπλέον τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των δύο ατόμων και ενός εκ των δύο συλληφθέντων της υπόθεσης, ενεργοποιούνται στην περιοχή λίγο μετά τη δολοφονία, ενώ η αλληλουχία των στοιχείων που υπάρχει τα δείχνει να ξεκινούν από την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου.

Σύμφωνα με το δικογραφία:

«Το βαν καταγράφεται για πρώτη φορά, μετά το «κενό θέασης» στην ίδια κάμερα της οδού Μεγίστης (στο σημείο που διακρίνεται το σκούτερ μόνο με τον οδηγό), στις 14:23:02 ́ ́».

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι δράστες της δολοφονίας του επί σειρά ετών αστυνομικού συντάκτη, χρησιμοποίησαν «αντίμετρα» για τον αποπροσανατολισμό των Αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό ο οδηγός του σκούτερ, κατά την διαφυγή από το σημείο και ενώ φέρεται να αποβιβάστηκε ο συνεπιβάτης του στην οδό Μεγίστης για να μπει στο λευκό βαν, άλλαξε κράνος φορώντας ένα μαύρο, αντί για το ασημί που φορούσε στην αρχή, αλλά και το μαύρο μπουφάν του, φορώντας στη συνέχεια χακί, ίδιου τύπου με εκείνο που φορούσε ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.

Στη δικογραφία αναφέρεται:

«Χαρακτηριστικό είναι ότι σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα προσήχθησαν άτομα που επέβαιναν σε ίδιου τύπου μοτοσυκλέτες – Scooter και φορούσαν όμοιων χρωμάτων ρουχισμό με εκείνον των δραστών, ήτοι ταίριαζαν στα δεδομένα της αρχικής πληροφόρησης σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας. Ωστόσο, εξετάστηκαν χωρίς να προκύψει κάτι».

Η φωτογραφία στο Facebook λίγο μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ

Όσον αφορά την φωτογραφία που ανέβασαν στο Facebook στις 15.33, δηλαδή περίπου μία ώρα και 20 λεπτά μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου, από την περιοχή του Ασπροπύργου, ο 40χρονος μαζί με τον 49χρονο το όνομα του οποίου είναι στη δικογραφία και στην οποία σχολίαζαν «καλή αρχή», ο πρώτος φέρεται να υποστηρίζει πως αφορούσε στην αγορά ενός φορτηγού.

Οι έρευνες των αρχών πάντως συνεχίζονται έτσι ώστε να συμπληρωθούν εκείνα τα κομμάτια του παζλ που λείπουν προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ.

Το κουβάρι της δολοφονίας εξακολουθεί να ξετυλίγεται καθώς στο «στόχαστρο» των αρχών βρίσκονται ακόμη τρία πρόσωπα για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ο ρόλος τους στην οργάνωση και την υλοποίηση του σχεδίου δολοφονίας. Παράλληλα, οι αρχές φέρονται να ερευνούν και το ενδεχόμενο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην δολοφονία του δημοσιογράφου να έχουν σχέση και με άλλα συμβόλαια θανάτου ενώ εξετάζουν την περίπτωση τα κίνητρα της δολοφονίας να συνδέονται με ανοικτές δικογραφίες των τελευταίων ετών.

Οι Αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του δημοσιογράφου κάτι που ζητεί και η οικογένεια του Γιώργου Καραιβάζ η οποία δηλώνει πως θέλει να «βρεθούν αυτοί που έδωσαν την εντολή» και να «πληρώσουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η χήρα του δημοσιογράφου αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση.

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Καραϊβάζ, έναν ποινικό και έναν αστυνομικό»

Η μητέρα και η αδερφή του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Ρόη Παυλέα, περιμένουν τις εξελίξεις και λένε πως θέλουν να ανακαλυφθούν όλοι οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όπως είπε, στο MEGA, «η μητέρα του πηγαίνει κάθε μέρα στον τάφο του Γιώργου και η αδελφή του τον βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο της».

«Έχουμε κάνει δήλωση της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα θα πάρουμε τη δικογραφία. Η μητέρα και η αδελφή θέλουν να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί».

Αναφερόμενη στις παρακολουθήσεις, η κ. Παυλέα επανέλαβε πως η ΕΥΠ είχε ζητήσει από την κ. Ράικου να παρακολουθούνται ο Γιώργος Καραϊβάζ, ένας αστυνομικός και ένας ποινικός . Κανένας από τους τρεις δεν βρίσκεται στη ζωή πλέον.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν τελείωσαν την επιχείρηση, δύο από αυτούς βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο και έβγαλαν φωτογραφία με σκοπό να έχουν κάποιο άλλοθι.

«Τα ελληνικά κινητά τους ήταν κλειστά πριν και τα άνοιξαν στον Ασπρόπυργο. Είχαν αγοράσει άλλα κινητά και είχαν βάλει πακιστανικές κάρτες ώστε να μην εντοπιστούν».

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές, αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων όπως του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας ενώ εξετάζουν εκ νέου φακέλους με ανεξιχνίαστες υποθέσεις που σχετίζονται με συμβόλαια θανάτου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δυο αδέλφια να εμπλέκονται και στην δολοφονία του πυγμάχου τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ