Ξένες εταιρείες στο στόχαστρο της Κίνας – Εθνική καμπάνια καταστολής της κατασκοπείας


Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σανγκάη εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του σχετικά με τις πληροφορίες για τις εν λόγω έρευνες που διεξάγονται σε εταιρείες στην Κίνα

Η Κίνα υποστήριξε σήμερα πως η έρευνα που διεξήχθη στα γραφεία της αμερικανικής επιχείρησης Capvision είχε στόχο την προστασία της «εθνικής ασφαλείας», σε μια στιγμή που το Πεκίνο ενισχύει την επιτήρηση των εταιρειών συμβούλων και ελέγχου.

Η Capvision, εταιρεία συμβούλων με έδρα τη Νέα Υόρκη και τη Σανγκάη, αποτελεί αντικείμενο έρευνας αναφορικά με τις δραστηριότητές της στην Κίνα, μετέδωσε χθες, Δευτέρα, η κρατική κινεζική τηλεόραση.

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Σανγκάη εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του σχετικά με τις πληροφορίες για τις εν λόγω έρευνες που διεξάγονται σε εταιρείες στην Κίνα και κάλεσε τις αρχές να δώσουν περισσότερες οδηγίες στον τομέα.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με έρευνες σε εταιρείες των ΗΠΑ στην Κίνα που ειδικεύονται σε ελέγχους ή παροχή συμβουλών», δήλωσε ο Έρικ Ζενγκ, πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Σανγκάη.

«Θα βοηθούσε αν οι αρχές περιέγραφαν με μεγαλύτερη σαφήνεια τους τομείς στους οποίους οι εταιρείες μπορούν ή δεν μπορούν να διεξάγουν τέτοιους ελέγχους».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ