4 τοξικά είδη μαγειρικής που πρέπει να ξεφορτωθείς ευθύς αμέσως από την κουζίνα σου (vid)


Οι περισσότεροι γνωρίζουν την σημασία της υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι πως τα σκεύη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το φαγητό είναι εξίσου σημαντικά όπως το ίδιο το φαγητό. Ακόμα και η πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία εάν τα μαγειρικά σας σκεύη είναι τοξικά. Κάναμε μια έρευνα και είδαμε τα πιο επικίνδυνα μαγειρικά σκεύη καθώς και τις πιο ασφαλείς επιλογές.

Δείτε τι βρήκαμε:
1. Σκεύη από τεφλόν

Το τεφλόν είναι πιθανώς το πιο επικίνδυνο υλικό στην λίστα και πολλοί το επιλέγουν επειδή είναι βολικό και αντικολλητικό. Είναι όμως το πιο τοξικό.

Όταν αυτό το υλικό ζεσταθεί στους πάνω από 300 βαθμούς Κελσίου, απελευθερώνει τοξίνες στο φαγητό. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως τη γρίπης και είναι επικίνδυνες και για ζώα.

Δοκιμάστε μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο. Είναι μία ασφαλής επιλογή που αντέχει στον χρόνο. Ζεσταίνει καλά και ομοιόμορφα και δεν απελευθερώνει καμία τοξίνη στο φαγητό.

1. Σκεύη από τεφλόν
2. Σκεύη από αλουμίνιοΤο αλουμίνιο είναι ευρέως διαδεδομένο, υπάρχει σε αφθονία στην φύση, είναι δυνατό, ελαφρύ και ανακυκλώσιμο. Ωστόσο, η χρήση του κρύβει κινδύνους.

Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο που δρα ως νευροτοξίνη και συνδέεται με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, Αλτσχάιμερ και άνοια. Παρόλο που έχει προστατευτική επίστρωση, με τον καιρό θα φθαρεί και θα απελευθερώνονται τοξίνες στο φαγητό.

Προτιμήστε γυάλινα σκεύη. Είναι μία πιο ασφαλής επιλογή, αντέχουν στο χρόνο και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν είναι αντικολλητικά αλλά είναι μικρό το τίμημα.

2. Σκεύη από αλουμίνιο
3. Χάλκινα σκεύηΦαίνονται πολύ όμορφα αυτά τα σκεύη. Πιθανώς να έχετε ακούσει και πως είναι πολύ καλοί αγωγοί θερμότητας. Το ξέρετε όμως πως μπορούν να γίνουν επικίνδυνα στο μαγείρεμα;

Όπως και άλλα βαρέα μέταλλα, ο χαλκός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία μας σε μικρές ποσότητες. Αλλά αν οι ποσότητες αυτές αυξηθούν, τότε μπορεί να προκληθεί δηλητηρίαση. Εάν φθαρεί η επίστρωση, τότε το σκεύος θα απελευθερώνει χαλκό όταν μαγειρεύετε με υψηλή οξύτητα. Και όταν έχει επίστρωση, η επίστρωση περιέχει νικέλιο, άλλο ένα τοξικό στοιχείο.

Δοκιμάστε σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι μία πολύ καλή επιλογή, αρκετά ελαφριά και ανθεκτικά στον χρόνο. Να παίρνετε υψηλής ποιότητας σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι για να μην περιέχουν νικέλιο ή χρώμιο.

3. Χάλκινα σκεύη
4. Σκεύη με κεραμική επίστρωσηΦαίνονται ωραία και ασφαλή με μια πρώτη ματιά. Εξάλλου, τα κεραμικά υλικά είναι 100% ασφαλή για την μαγειρική. Ωστόσο, η επίστρωση ενός τέτοιου σκεύους συνήθως κρύβει άσχημα υλικά.

Η μαλακή κεραμική επίστρωση δεν είναι πολύ ανθεκτική και θα αρχίσει να χαλάει μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Όταν συμβεί αυτό, ο μόλυβδος και το κάδμιο που περιέχει θα καταλήξουν στο φαγητό και αργότερα στο σώμα σας.

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος δηλητηρίασης και μπορεί να προκαλέσει πόνο στην κοιλιά, πονοκεφάλους, υπογονιμότητα και άλλες επιπλοκές στην υγεία (σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και κώμα ή θάνατο). Ακόμα και όταν δεν έχουν μόλυβδο, τα σκεύη αυτά ακόμα είναι επικίνδυνα, αφού συνήθως υπάρχει αλουμίνιο κάτω από την κεραμική επίστρωση.

4. Σκεύη με κεραμική επίστρωση
Αντί γι’αυτό, επιλέξτε 100% κεραμικά σκεύη. Είναι μία από τις καλύτερες και ασφαλέστερες επιλογές αφού τα σκεύη αυτά είναι φτιαγμένα από εντελώς φυσικά υλικά, δεν είναι τοξικά και δεν χαλάει η επίστρωσή τους. Επίσης είναι αντικολλητικά και μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Μπορεί να είναι λίγο ακριβά, αλλά θα κρατήσουν για πολύ καιρό.Δείτε ένα ενημερωτικό βίντεο:


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ