Debate 2023: Ποιος έκανε τη διαφορά τελικά;


Μετά από τρεις ώρες, δεκάδες ερωτήσεις και πολύ “ξύλινο” κλίμα, κάποιος ή κάποιοι ξεχώρισαν σε αυτό το ιστορικό debate των Πολιτικών Αρχηγών

Καμία καυτή είδηση, τίποτα νέο και σχετικά χλιαρό κλίμα στο debate που είχαμε να δούμε στην Ελλάδα από το 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τις απαντήσεις με τη γνωστή ηρεμία και πραότητα που τον διακατέχει, μίλησε για τη συνέχεια των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα, αλλά και τις αλλαγές που θα έρθουν στα φλέγοντα θέματα του βασικού μισθού αλλά και των αυξήσεων.

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, σχεδόν “αόρατοι” χωρίς τίποτα καινούργιο. Ο Τσίπρας, παρουσίασε πρόγραμμα που είχαμε ξανακούσει προ 8ετίας, ο Ανδρουλάκης, “χλιαρός” με τις απαντήσεις του, δεν έπεισε όσο θα έπρεπε, κάνοντας ουσιαστικά και οι δυο αμυντική αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε για άλλη μια φορά για τα… ίδια, παραβιάζοντας πολλές φορές τα στενά χρονικά όρια που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια του debete.

O Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε στοχευμένες απαντήσεις με τον γνωστό αργό λόγο του, έδειξε να έχει προοπτική και σοβαρά επιχειρήματα, κάνοντας ένα κλικ παραπάνω σε όσους παρακολούθησαν το debate.

Αυτός που ξεχώρισε ξεκάθαρα, με στοχευμένο λόγο και χωρίς κόμπιασμα, ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος. Έδωσε σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στήριξε τις απόψεις του και ευχαρίστησε τον κόσμο που τον έβαλε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μεγάλος κερδισμένος της αποψινής βραδιάς, αποδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνεχίζει να έχει το υψηλότερο ποσοστό ως ο πιο κατάλληλος πρωθυπουργός για την Ελλάδα και την επόμενη τετραετία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ