Παναγιώτης Στάθης για debate: «Ό,τι στοιχείο ζωντάνιας ήταν εκτός κανόνων»


Την ανάγκη διεξαγωγής ενός ελεύθερου debate, χωρίς αυστηρούς κανόνες εξέφρασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης, τονίζοντας πως και οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί ασφυκτιούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Όσα δεν έδειξαν οι τηλεοπτικές κάμερες από το debate των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/05) μετέφερε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεμαχία.

Εξερχόμενος του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος του OPEN ανέφερε πως τα τηλεοπτικά διαλείμματα είχαν και χαλαρές στιγμές αλλά και χαμόγελα, εκφράζοντας και ο ίδιος με τη σειρά του, την ανάγκη διεξαγωγής ενός ελεύθερου debate, στο οποίο θα καταγράφονταν όλα, όπως για παράδειγμα οι αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών σε κάποια τοποθετήση ενός αντιπάλου τους.

“Έλεγε κάτι ένας πολιτικός αρχηγός και ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα κοιτάχτηκαν και χαμογέλασαν. Κάποιες φορές μιλούσαν και μεταξύ τους. Αυτές όμως οι αντιδράσεις, το να απαντάει δηλαδή ένας πολιτικός αρχηγός και να καταγράφεις την αντίδραση του άλλου, αυτό είναι ένα στοιχείο και ρεπορταζιακό. Δεν θα έπρεπε να καταγράφεται; Δεν υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις αλλά είδα και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη αρκετές φορές να κάνουν μορφασμούς σε απαντήσεις”, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα, σχολίασε πως κανείς δεν έγινε σοφότερος από τη συγκεκριμένη διαδικασία, δήλωσε όμως πως αυτός που προσπάθησε να βγει κάποις φορές εκτός κανόνων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

“Ό,τι στοιχείο ζωντάνιας ήταν εκτός κανόνων. Γι’ αυτό και επιμένουμε και λέμε ότι αυτό είναι ωραίο να γίνεται, οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι απέναντι σε δημοσιογράφους αλλά να γίνεται πιο ελεύθερα. Νομίζω και οι ίδιοι ασφυκτιούν σε αυτούς τους κανόνες στους οποίους βλέπαμε τόση ώρα εκεί μέσα και τους οποίους και θέτουν και οι ίδιοι”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ